Διεθνή

Πεκίνο κορωνοϊός: Βρέθηκε νέα εστία μόλυνσης του φονικού ιού – Σε καραντίνα άλλες 10 συνοικίες

Πεκίνο κορωνοϊός: Βρέθηκε νέα εστία μόλυνσης του φονικού ιού – Σε καραντίνα άλλες 10 συνοικίες
Πεκίνο κορωνοϊός: "Locκdown" σε άλλες 10 συνοικίες - Λουκέτο την περασμένη εβδομάδα σε κεντρική αγορά του Πεκίνου, η οποία εκτιμάται ως νέα εστία μόλυνσης.

Έπειτα από την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας και την ύπαρξη 36 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοιό μέσα σε ένα 24ωρο, το Πεκίνο προχώρησε σε lockdown σε άλλες δέκα συνοικίες της χώρας. Ειδικότερα, βρέθηκε νέα εστία μόλυνσης, σε αγορά χονδρικής, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, στην περιοχή Χαϊντιάν, μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα γιγαντιαίας αγοράς φρέσκων προϊόντων στο νότιο τμήμα της μητρόπολης, στη συνοικία Φενγκτάι. Σημειώνεται πως 11 συνοικίες είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα σε αυτόν τον τομέα.

Οι αρχές στο Πεκίνο έκλεισαν προσωρινά κεντρική αγορά χονδρικής πώλησης αγροτικών προϊόντων μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα της Κίνας τις τελευταίες δύο ημέρες. Το κλείσιμο της αγοράς χονδρικής Σινφάντι στις 03.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα· στις 21.00 χθες Παρασκευή ώρα Ελλάδας) αποφασίστηκε αφού, όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες που εργάζονταν σε κέντρο ερευνών για το κρέας και πρόσφατα είχαν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη αγορά μολύνθηκαν από τον κορονοϊό. Δεν είναι σαφές ακόμη πώς οι δύο άνδρες μολύνθηκαν.

Η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν στις 21 Ιουνίου

Ένας προορισμός από εκείνους με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, η Ισπανία είναι ακόμη κλειστή στους τουρίστες και όσοι επιτρέπεται να έρθουν από το εξωτερικό πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών. Η ισπανική κυβέρνηση είχε πει προηγουμένως ότι θα επέτρεπε στους ξένους τουρίστες να εισέλθουν στην Ισπανία από την 1η Ιουλίου χωρίς να απαιτεί από αυτούς να τίθενται σε αυτο-απομόνωση, εκτός από τις Βαλεαρίδες νήσους που θα μπορούσαν να αρχίσουν να δέχονται τουρίστες από τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος.

Η Ισπανία έχει περισσότερους από 27.000 νεκρούς και πάνω από 240.660 κρούσματα

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική επί ποινή προστίμου στην Ισπανία μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης των μέτρων καραντίνας και εωσότου ο κορωνοϊός «νικηθεί οριστικά», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια. Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα μπορούσε να επιβληθεί στους πολίτες που δεν φοράνε τη μάσκα σε δημόσιους ή κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, όταν δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Θα παραμείνει επίσης υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα αεροσκάφη, τα τρένα ή τα ιδιωτικά οχήματα όπου οι επιβάτες δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, επέβαλε τη χρήση μάσκας στους πολίτες άνω των 6 ετών την 21η Μαΐου στους δημόσιους και στους κλειστούς χώρους, εφόσον δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments