Διεθνή

Σεισμός τώρα στην Τουρκία

Σεισμός τώρα στην Τουρκία
Σεισμός τώρα στην Τουρκία: Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη γειτονική χώρα.

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην γειτονική Τουρκία. Ο σεισμός έγινε λίγο μετά τις 10 με επίκεντρο στα ανατολικά της χώρας, 335 χιλιόμετρα δυτικά του Ερεβάν, στην Αρμενία, και 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της τουρκικής πόλης Yedisu. Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα πέντε χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Άλλος ένας σεισμός πριν λίγες ώρες

Σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, (14 Ιουνίου) στο Μπινγκιόλ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας αν και η αρχική εκτίμηση ήταν 5,9 Ρίχτερ. Όπως αναφέρεται, το εστιακό βάθος είναι 5 χιλιόμετρα κι έχουν γίνει δύο μετασεισμοί 4,6 και 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένα άτομο έχει εγκλωβιστεί κάτω από ένα φυλάκιο αστυνομικού τμήματος και άλλοι 2 έχουν αναφερθεί ως ελαφρά τραυματίες.

Αναφορές για τραυματίες και υλικές ζημιές

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV, στην ΤουρκίαΜαρία Ζαχαράκη, από τη σεισμική δόνηση υπάρχουν 9 τραυματίες, μέχρι στιγμής, ενώ σε 2 χωριά 10 σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ συνολικά σε 4 χωριά έχουν καταγραφεί ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα. svg%3E

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου προειδοποίησε τους κατοίκους να μην μπουν στα πλίνθινα σπίτια, γιατί μπορεί να υπάρξουν και άλλοι σεισμοί. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Karliova του Μπινγκιόλ, όπως γράφει το Reuters. Από την άλλη, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ερζερούμ, ενώ το εστιακό βάθος ήταν δύο χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:06 της Παρασκευής (5 Ιουνίου) στην Τουρκία, στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Sincik. Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, το εστιακό βάθος είναι 7 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην Σανλιούρφα και το Γκαζιαντέπ. Επίσης, τον Μάρτιο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη γειτονική Τουρκία. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό της εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά της επαρχίας Doğanyol. Να σημειωθεί πως το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις δύο χιλιόμετρα. Επίσης, ένας δυνατός σεισμός στην Τουρκία στις αρχές του 2020, κόστισε τη ζωή σε πολλά άτομα, ενώ ήταν η αιτία για να τραυματιστούν πάνω από 20 άτομα. Όπως είναι εμφανές και στο βίντεο, ο σεισμός ήταν ισχυρός και ο υπουργός είχε γνωστοποιήσει ότι αρκετοί είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments