Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Οι Καταλανοί τίμησαν τους οπαδούς τους που έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού

Μπαρτσελόνα: Οι Καταλανοί τίμησαν τους οπαδούς τους που έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού
Μπαρτσελόνα: Με έναν ιδιαίτερο τρόπο οι «μπλαουγκράνα» τίμησαν τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ισπανικό ποδόσφαιρο και η La Liga επέστρεψαν στη δράση, με την Μπαρτσελόνα να δείχνει πως παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση με το 4-0 επί της Μαγιόρκα στο πρώτο της παιχνίδι μετά από 3,5 μήνες. Το ίδιο βέβαια έκανε και στο “Camp Nou” όπου απέναντι στην Λεγκανές σημείωσε δύο τέρματα (2-0) παίρνοντας το τρίποντο και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πριν όμως το κάνει αυτό, ο πρόεδρος της ομάδας, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, προχώρησε σε μία συμβολική και ταυτόχρονα συγκινητική κίνηση.

Αυτή ήταν η δημιουργία ενός video, αφιερωμένου στη μνήμη των θυμάτων του κορωνοϊού που είχαν σχέση με την Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο των Καταλανών, να τους αποχαιρετά με ιδιαίτερο τρόπο.

“Το ποδόσφαιρο επιστρέφει σήμερα στο Camp Nou. Πριν όμως αρχίσει να κυλάει η μπάλα, θέλουμε να τιμήσουμε τα μέλη του συλλόγου, τα μέλη της penya και τους οπαδούς που χάσαμε δυστυχώς από την πανδημία. Θα είστε για πάντα στη μνήμη μας”, αναφέρει το μήνυμα, με το video να παρουσιάζει τα μέλη μίας ορχήστρας να παίζουν μουσική στο άδειο γήπεδο, ως φόρο τιμής στις ανθρώπινες ψυχές που έφυγαν ελέω του φονικού ιού.

Στα αγωνιστικά, η Μπαρτσελόνα πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και πρώτη στο “Camp Nou”, μετά την επιστροφή της La Liga με τους “μπλαουγκράνα” να επικρατούν 2-0 της Λεγκανές δυσκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Τα γκολ των Φάτι (42′) και Μέσι (69′) έδωσαν τη νίκη στην ομάδα της Βαρκελώνης η οποία ανέβασε τη διαφορά στο +5′ από τη δεύτερη Ρεάλ που παίζει την Πέμπτη με τη Βαλένθια. Η Λεγκανές θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Γκερέρο, αλλά ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, στο 13′ και στο 14′ αστόχησε σε δύο κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα του.

Η Μπαρτσελόνα πήρε τα ηνία του αγώνα χωρίς να μπορεί να σκοράρει αλλά κατάφερε να πάει προηγούμενη στο σκορ με γκολ του Φάτι με σουτ στο 42′. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να βάλουν ένα δεύτερο γκολ με τον Μέσι στο 69′. Ο Αργεντινός κέρδισε ένα πέναλτι, με σχετική ευκολία, και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 με το 21ο φετινό του τέρμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments