Διεθνή

Νετανιάχου Δυτική Όχθη: Σε δύο φάσεις σχεδιάζει την προσάρτηση εδαφών ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Νετανιάχου Δυτική Όχθη: Σε δύο φάσεις σχεδιάζει την προσάρτηση εδαφών ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Νετανιάχου Δυτική Όχθη: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχεδιάζει να προχωρήσει στην προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών σε δύο φάσεις, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει να εξετάζει τον τρόπο που μπορεί να προσαρτήσει περιοχές της Δυτικής Όχθης μετριάζοντας τις διεθνείς αντιδράσεις. Σύμφωνα με το ΑΠΕ το σχέδιο της προσάρτησης θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι επιθυμεί να προσαρτήσει παλαιστινιακές περιοχές της Δυτικής Όχθης προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι πληροφορίες των ισραηλινών ΜΜΕ

Το σχέδιο αυτό φέρνει στο φως της δημοσιότητας ισραηλινή εφημερίδα με τον Μπενιαμίν  Νετανιάχου να έχει δηλώσει πως το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό, το οποίο προβλέπει τη διατήρηση από το Ισραήλ των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και της Κοιλάδας του Ιορδάνη, αποτελεί μια «ιστορική ευκαιρία» να επεκταθεί η κυριαρχία του Ισραήλ σε αυτές τις περιοχές.

Η εφημερίδα Israel Hayom, που στηρίζει τον Νετανιάχου ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας προσάρτησης δύο φάσεων. Σύμφωνα με αυτή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξετάζει να προσαρτήσει αρχικά μόνο μικρούς εβραϊκούς οικισμούς και στη συνέχεια να καλέσει τους Παλαιστίνιους για ειρηνευτικές συνομιλίες. Μετά σκοπεύει να προσαρτήσει και τους εναπομείναντες οικισμούς.

Οι διεθνείς αντιδράσεις

Τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων καθώς θέλουν τη Δυτική Όχθη να αποτελέσει μέρος του μελλοντικούς τους κράτους, ενώ αντίθετες στα σχέδια του Ισραήλ είναι ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες. Ο Ουασέλ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι μια σταδιακή προσάρτηση δεν θα κάνει κάποια διαφορά.

Η Israel Hayom ανέφερε επίσης ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν αναμένει η Ευρώπη να λάβει αυστηρά τιμωρητικά μέτρα εναντίον της χώρας του, παρά την εκπεφρασμένη αντίθεση της ΕΕ στην προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών της Δυτικής Όχθης, ούτε πιστεύει ότι θα βλάψει σημαντικά τις σχέσεις του Ισραήλ με τον αραβικό κόσμο.

Ωστόσο περιορίζοντας αρχικά τις προσαρτήσεις ο Νετανιάχου ελπίζει να δείξει ότι το Ισραήλ ακούει τις διεθνείς επικρίσεις, επεσήμανε η εφημερίδα, η οποία αποδίδει τις πληροφορίες της σε πηγές που συζήτησαν με τον Νετανιάχου τις τελευταίες ημέρες για το θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments