Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Συνεχίζεται η κατάθεση Παπαγγελόπουλου ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής

Υπόθεση Novartis: Συνεχίζεται η κατάθεση Παπαγγελόπουλου ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής
Υπόθεση Novartis: Συνεχίζεται η εισαγωγική κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Αναφορικά με τη μήνυση Μιωνή, στην οποία εν πολλοίς στηρίζεται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου του, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε στην προανακριτική επιτροπή, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «όλη η κατάθεση Μιωνή στηρίζεται στο αφήγημα ότι η “σκευωρία” Λαγκάρντ ήταν πρόβα για τη “σκευωρία” Novartis». Σημείωσε, όμως, πως τη χρονική περίοδο που υπήρξαν δημοσιεύματα από τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, ο ίδιος είχε πάρει ήδη σύνταξη.

«Ούτε τον κ. Τσίπρα δεν γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα τη σκευωρία και το ταξίδι στο Παρίσι», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος για όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής και επέμεινε ότι πρέπει να κληθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί κ.κ. Καλούδης και Ζαγοραίος, διαφορετικά η επιτροπή δείχνει ότι φοβάται την αλήθεια. Πηγή της ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθύνθηκε στους βουλευτές Θανάση Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, λέγοντάς τους ότι «έχουν εκτεθεί» διότι «στηρίζουν, άθελά τους, όπως ελπίζω, την πραγματική συμμορία».

Επίσης, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την εξής εκδοχή για τον τρόπο που απευθύνθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος στους βουλευτές της ΝΔ: «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του; Κύριε Μαρκόπουλε, αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν τον νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματά μου». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε αναφορικά με διαρροές που έγιναν από τη ΝΔ και έκαναν λόγο για απειλές σε βάρος βουλευτών: «Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεών σας;».

Αναφορικά με την εν εξελίξει εισαγωγική κατάθεση του κ. Παπαγγελόπουλου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν και προσωπική αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, την οποία αποδίδουν ως εξής: «Ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλά σας; Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια. Καλέστε την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη, τον κ. Τάρκα ως μάρτυρες. Είναι ψευδές ότι απαγορεύεται η κλήση τους ως μαρτύρων. Το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν απαγόρευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μη πολιτικά πρόσωπα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments