Αθλητισμός

Παναθηναϊκός μεταγραφές: «Κλείνει» Φόστερ – Δύσκολο να συνεχίσει ο Αθηναίου

Παναθηναϊκός μεταγραφές: «Κλείνει» Φόστερ – Δύσκολο να συνεχίσει ο Αθηναίου
Παναθηναϊκός μεταγραφές: Κοντά στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση είναι το «τριφύλλι» με τον Φόστερ να ετοιμάζεται να φορέσει τα πράσινα. Αντίθετα, την πόρτα της εξόδου «βλέπει» ο Αθηναίου.

Ο Γιώργος Βόβορας τον έχει εδώ και καιρό στην κορυφή της λίστας του και από ό, τι φαίνεται θα τον έχει και στην ομάδα του Παναθηναϊκού από τη νέα σεζόν. Ο λόγος για τον Μάρκους Φόστερ που είναι ένας ταλαντούχος σκόρερ και έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του στη Χαποέλ Χολόν. Ο Αμερικανός σκόρερ προορίζεται για τη θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ εν όψει της νέας σεζόν και θεωρείται ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθεί η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει εδώ και καιρό την περίπτωση του Φόστερ, ο οποίος εντυπωσίασε τη φετινή σεζόν στο BCL, αλλά και στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Το δυάρι της Χολόν είναι ένας παίκτης-σκόρερ με άριστη επαφή με τα αντίπαλα καλάθια. Slasher και καλός σουτέρ της τάξης του 40% έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Κατά τη διάρκεια της σεζόν μέτρησε κατά μέσο όρο 17,8 πόντους, 3,8 ασίστ, 2,9 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίματα και 2 λάθη, σουτάροντας επίσης με ποσοστό 62% στα δίποντα και 73% στις βολές.

Τα δύο καλύτερα παιχνίδια του φέτος στο Basketball Champions League ήταν απέναντι στην Σάσαρι (23π., 5/8δίπ., 4/9τρ., 1/1β., 3ασ., 2ριμπ.) και στη Μανρέσα (23π., 9/14δίπ., 1/4τρ., 2/3β., 6ασ., 2ριμπ.).

Επίσης, στο πρωτάθλημα Ισραήλ είχε 20,2 πόντους κατά μέσο όρο με 58% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα, 74% στις βολές, 3,4 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ. Απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ είχε πετύχει 37 πόντους με 6/8 δίποντα, 7/11 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ενώ εξαιρετικό ματς είχε σημειώσει και απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με 27 πόντους (6/12 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 3/7 βολές).

Βλέπει την πόρτα της εξόδου ο Αθηναίου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνος που αναμένεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό είναι ο Γιάννης Αθηναίου. Ο διεθνής γκαρντ δύσκολα θα συνεχίσει στους «πράσινους», ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του του ΟΑΚΑ ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να «χωρέσουν» στην ομάδα και οι δύο παίκτες. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη (αν και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αποχώρηση έτσι ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής από το να είναι 12ος – 13ος παίκτης) ενώ αναμένεται να συνεχίσει ο Κώστας Παπαδάκης. Επίσης, είναι ζήτημα χρόνου να ανακοινωθεί και ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Για τη θέση του σέντερ ο Λάντρι Νοκό αποτελεί τον πρώτο στόχο για τη θέση του σέντερ μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη και μάλιστα το κασέ του είναι αρκετά προσιτό και το οποίο ανέρχεται στα 400.000 ευρώ. Για τη θέση του γκαρντ ο Λορέντζο Μπράουν εξακολουθεί να είναι ο πρώτος στόχος για τη θέση του πόιντ γκαρντ και αυτό επειδή το κασέ του Κέβιν Πάνγκος είναι ιδιαίτερα υψηλό και απαγορευτικό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Ανοικτό παραμένει και το θέμα του Ντεσόν Τόμας, ο οποίος δύσκολα θα συνεχίσει στους «πράσινους» με τον Άαρον Ουάιτ (κατά πρώτο λόγο) και τον (πιο ακριβό) Γκρεγκ Ουίτινγκτον να βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων για τους «πράσινους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments