Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Συνεχίζονται οι εξετάσεις με την Άλγεβρα

Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Συνεχίζονται οι εξετάσεις με την Άλγεβρα
Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (Άλγεβρα) εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων. Αναλυτικά τι πρέπει να έχουν οι μαθητές μαζί τους κατά τη διάρκεια της τρίωρης εξέτασης.

Συνεχίζεται ομαλά η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Επαγγελματικά Λύκεια. Σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι εξετάζονται στην Άλγεβρα Γενικής Παιδείας. Ειδικότερα, πρόκειται για το δεύτερο και τελευταίο μάθημα Γενικής Παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν, καθώς από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας. Παράλληλα, αυξημένα είναι τα μέτρα προστασίας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης εξέτασης οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
  • Δελτίο Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)
  • Τρία στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα
  • Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό
  • Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  • Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα.
  • Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση.

Για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, που εξετάζονται με το νέο σύστημα, οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή, 19 Ιουνίου, με τα μαθήματα Προσανατολισμού: Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών). Για τους υποψήφιους των ΓΕΛ που εξετάζονται με το παλαιό σύστημα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

Χθες Τετάρτη 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ εκείνοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν στα Μαθηματικά. Αν εξαιρεθούν τα θέματα των Μαθηματικών του παλαιού συστήματος, που χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας, οι υποψήφιοι αντιμετώπισαν βατά θέματα στα Αρχαία Ελληνικά και χωρίς ακραία ζητούμενα στα Μαθηματικά του νέου συστήματος. Επίσης βατά κρίθηκαν τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ στα μαθηματικά κρίθηκαν ως κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα του νέου συστήματος, με ιδιαίτερες δυσκολίες του παλαιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments