Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Βρέθηκαν 567 υπάλληλοι εργοστασίου θετικοί στον ιό – Σε καραντίνα 7000 άτομα

Κορωνοϊός Γερμανία: Βρέθηκαν 567 υπάλληλοι εργοστασίου θετικοί στον ιό – Σε καραντίνα 7000 άτομα
Κορωνοϊός Γερμανία: Οι τοπικές αρχές έκλεισαν σχολεία στην περιοχή προς αποφυγή διάδοσης του ιού

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ο εντοπισμός εκατοντάδων νέων κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και το Βερολίνο. Επτά χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας με τις αρχές να καταγράφουν 657 κρούσματα (σε σύνολο χιλίων εργαζομένων ) σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση. Την ίδια ώρα, σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν με τις αρχές να καταγράφουν ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19. Οι ειδικοί εντόπισαν έξι συγκροτήματα κατοικιών στα οποία υπήρχαν 57 άτομα θετικά στον ιό. Μετά από την ιχνηλάτηση, αποφασίστηκε ότι 369 νοικοκυριά τίθενται σε αποκλεισμό. Σε ορισμένα κατοικούν μέχρι και δέκα άτομα.

Οι δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής

«Συνειδητοποιήσαμε γρήγορα ότι εμπλέκονται ολόκληρα συγκροτήματα διαμερισμάτων και πως έπρεπε να τα βάλουμε σε καραντίνα. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί δεν είναι καλές , με οκτώ άτομα σε ένα δυάρι διαμέρισμα να μείνουν σε απόσταση μεταξύ τους ή να μείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο δήμαρχος του Νόικελν, Μάρτιν Χίκελ. «Ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε μια εξαιρετικά προνομιακή θέση, αλλά δεν έχουμε περιθώριο να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα και να εφησυχάζουμε, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερο κύμα. Ο κορωνοϊός δεν εξαλείφθηκε. Η μετάδοση συνεχίζεται, η εξάπλωση συνεχίζεται», τόνισε από την πλευρά του ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αντουάν Φλαχόλ.

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Η Ευρώπη είχε συνολικά σήμερα  189.574 θανάτους (2.453.170 κρούσματα), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 125.597 θανάτους (2.248.134 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 84.006 θανάτους (1.787.118 κρούσματα), η Ασία 26.365 θανάτους (912.374 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 12.467 θανάτους (594.120 κρούσματα), η Αφρική 7.073 θανάτους (265.486 κρούσματα) και η Ωκεανία 131 θανάτους (8.768 κρούσματα).

Ο απολογισμός αυτός συντάχθηκε από δεδομένα που συνέλεξαν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Λόγω των διορθώσεων που γίνονται από τις αρχές ή των καθυστερημένων δημοσιεύσεων δεδομένων, οι αριθμοί αύξησης για το 24ωρο μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτούς που είχαν δημοσιευθεί την προηγουμένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments