Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην αγορά όχι για να προστατεύσει, αλλά για να απορρυθμίσει

Έφη Αχτσιόγλου ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην αγορά όχι για να προστατεύσει, αλλά για να απορρυθμίσει
Έφη Ατχιόγλου ΣΚΑΪ: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην αγορά για να προστατεύσει, αλλά για να την απορρυθμίσει.

«Η πραγματική ζωή των εργαζόμενων αυτή τη στιγμή είναι η απόλυτη επισφάλεια, οι απολύσεις και η μείωση μισθών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα». Είπε ειδικότερα ότι «οι μισοί εργαζόμενοι στην εστίαση δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους» και ότι «σχεδόν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα ανακοινώνει μειώσεις μισθών 50% τουλάχιστον».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην επιχειρηματικότητα «παρεμβαίνει ανεπαρκώς και στην εργασία παρεμβαίνει διαλυτικά και απορρυθμιστικά». Διότι, είπε, «δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας», αλλά «επιδοτεί την ανεργία, βγάζει σε αναστολή ένα τεράστιο μέρος του εργαζόμενου πληθυσμού και τους δίνει ένα επίδομα 534 ευρώ», ενώ «με το πρόγραμμα “Συν-εργασία” επιδοτεί τη μείωση των μισθών και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας».

“Να καλύψει το κράτος το ασφαλιστικό κόστος”

Στον αντίποδα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «το κράτος να καλύψει ασφαλιστικό κόστος και ένα μέρος του μισθού και ο εργοδότης να πληρώσει το υπόλοιπο». Σημείωσε ότι έτσι ο εργαζόμενος δεν χάνει τίποτα, προστατεύεται το εισόδημά του, ενισχύει την αγορά, καταναλώνει, «αυτή είναι η δυναμική που χρειάζεται για να διατηρηθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις- και ο εργοδότης βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ».

Σχολιάζοντας τα σενάρια ανασχηματισμού η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν αλλαγή κατεύθυνσης στη λογική της κυβέρνησης και στις βασικές πολιτικές επιλογές που έχει κάνει για την αγορά εργασίας και για την οικονομία». Αναφορικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και ότι «η τουρκική προκλητικότητα, που υπήρχε δεκαετίες, αυτή την περίοδο έχει αναβαθμιστεί», «όμως αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει μία στρατηγική».

Λίγα λόγια για την Έφη Αχτσιόγλου

Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή. Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου.

Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.Έχει υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και μέλος του ΑΣΕ.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 έως τις 9 Ιουλίου του 2019 ήταν υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments