Αθλητισμός

Σαρλ Λεκλέρκ Ferarri: Ο Μονεγάσκος οδήγησε στο Μαρανέλο

Σαρλ Λεκλέρκ Ferarri: Ο Μονεγάσκος οδήγησε στο Μαρανέλο
Σαρλ Λεκλέρκ Ferarri: Ο νεαρός πιλότος της Ιταλικής ομάδας ξεκίνησε τις ιδιωτικές δοκιμές στο θρυλικό Μαρανέλο.

Όλος ο πλανήτης αρχίζει να επανέρχεται στην κανονικότητα από τη στιγμή που το πρώτο κύμα του κορωνοϊού έχει αρχίσει να εξασθενεί σε πολλές χώρες. Η Formula 1 δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το διπλό γκαρν πρι που θα λάβει χώρα στην Αυστρία. Οι ομάδες και οι πιλότοι έχουν ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές που είχαν σταματήσει όλο το διάστημα που κράτησε η καραντίνα.  Η Ferarri ξεκίνησε και εκείνη να γράφει χιλιόμετρα ενόψει της έναρξης της σεζόν.

Ο πρώτος που μπήκε και πάλι πίσω από το τιμόνι είναι ο Σαρλς Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος αποτελεί πλέον το μεγάλο αστέρι της ομάδας και την κεντρική φιγούρα σε όλες τις εμπορικές κινήσεις της Ιταλικής ομάδας. Ο νεαρός πιλότος πήρε μέρος στις ιδιωτικές δοκιμές της ομάδας του. Αυτές δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει σε άλλη χώρα πέρα της Ιταλίας. Και συγκεκριμένα στο θρυλικό Μαρανέλο.

Ο 22χρονος πιλότος οδήγησε μέσα στην έδρα της Scuderia Ferrari, στο Fiorano Circuit, και έγινε ο πρώτος πιλότος της σύγχρονης εποχής στη Formula 1 που οδηγεί εκεί, όπου τα μονοθέσια της ιταλικής κατασκευαστικής εταιρίας σχεδιάζονται, παίρνουν μορφή και εξελίσσονται από το 2015. Από νωρίς το πρωί ο Λεκλέρ προκάλεσε ταραχή στους δρόμους του Μαρανέλο πριν φτάσει στην πίστα.

«Δεν μου αρέσει συνήθως να ξυπνάω νωρίς, αλλά σήμερα το πρωί υπήρχε ένας πολύ καλός λόγος. Συγγνώμη αν ξύπνησα μερικούς ανθρώπους το πρωί, αλλά ήταν υπέροχο να οδηγείς στους δρόμους του Μαρανέλο με το SF1000. Ήταν συναρπαστικό να επιστρέφεις στο μονοθέσιο, ειδικά σε μια τόσο ξεχωριστή διαδρομή. Η επιστροφή στο πιλοτήριο έμοιαζε σαν να επιστρέφω στο σπίτι ξανά. Φαινόταν σαν ένας διασκεδαστικός τρόπος να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην πίστα. Τώρα, ανυπομονώ να οδηγήσω το SF1000 στην Αυστρία», δήλωσε εμφανώς ενθουσιασμένος ο πιλότος της Ferrari.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari αναμένεται να προγραμματίσει κι άλλη ιδιωτική δοκιμή αργότερα μέσα σε αυτόν τον μήνα, ώστε να δώσει τόσο στον Σεμπάστιαν Φέτελ, όσο και στον Λεκλέρκ λίγο χρόνο για να «ξεσκουριάσουν» πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2020 στην Αυστρία στις 3-5 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments