Ελλάδα

Κοινωνιολογία – Βιολογία Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν»

Κοινωνιολογία – Βιολογία Πανελλήνιες 2020:  Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν»
Κοινωνιολογία - Βιολογία Πανελλήνιες 2020: Δείτε αναλυτικά τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων τόσο με το νέο, όσο και με το παλιό σύστημα.

Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, οι μαθητές στις Πανελλήνιες 2020 εξετάστηκαν στην Κοινωνιολογία Προσανατολισμού (Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στη Βιολογία (Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας). Παράλληλα, και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που δίνουν με το παλαιό σύστημα θα εξεταστούν στη Βιολογία (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού). Οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών, που εξετάζονται με το νέο σύστημα, θα δώσουν το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Είναι η πρώτη φορά που θα εξεταστεί το μάθημα της Κοινωνιολογίας με το νέο σύστημα.

Με το νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Κοινωνιολογίας

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας

Με το παλιό σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας (Θετικών Σπουδών- Ημερήσια)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας (Θετικών Σπουδών – Εσπερινά)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας – Ημερήσια)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας – Εσπερινά)

Πώς θα υπολογιστούν φέτος τα μόρια

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχουν πλέον μαθήματα που δίνουν περισσότερα μόρια για τις βάσεις 2020, όπως υπήρχαν μέχρι και το 2019, τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Έτσι, κάθε μάθημα δίνει τώρα 250 μόρια σε αντίθεση με το 2019. Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό».

Υπενθυμίζεται ολόκληρο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

  • Το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας).
  • Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν με το νέο σύστημα, την Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • Την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).
  • Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και
  • στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.
  • Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων  που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους).
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
  • Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments