Ελλάδα

Τροχαίο στη Λέσβο: Nεκροί δύο νεαροί έπειτα από σύγκρουση μηχανών

Τροχαίο στη Λέσβο: Nεκροί δύο νεαροί έπειτα από σύγκρουση μηχανών
Τροχαίο στη Λέσβο: Ο ένας οδηγός με μηχανή μεγάλου κυβισμού κινούνταν παράλληλα με αυτοκίνητο και στην ευθεία του δρόμου παρέσυρε ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού.

Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο νεαρούς ανθρώπους σημειώθηκε χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου λίγο πριν τις 9 το βράδυ στην περιοχή της Γέρας στη Λέσβο. Ως αποτέλεσμα ήταν να δύο άνθρωποι ηλικίας 21 και 19 ετών να χάσουν τη ζωή τους. Ειδικότερα και σύμφωνα με το lesvosnet.gr το δυστύχημα σημειώθηκε στην ευθεία του Παπάδου προς Πέραμα περιοχή «Μπιλέλια» και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας οδηγός με μηχανή μεγάλου κυβισμού κινούνταν παράλληλα με αυτοκίνητο και στην ευθεία του δρόμου παρέσυρε ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού που προπορευόταν με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο. Στην αρχή είχε διαπιστωθεί ο θάνατος του ενός νεαρού, ενώ ο δεύτερος είχε δηλωθεί σοβαρά τραυματίας, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, κατέληξε και ο δεύτερος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δρόμο όπου έχουν χαθεί πολλές ζωές.

H Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες που μείωσαν τον αριθμό των θανάτων στους δρόμους από το 2010

Η χώρα μας μαζί με τα κράτη της Βαλτικής και την Πορτογαλία, σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε στη μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη από το 2010, η οποία δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC), ενεργό μέλος του οποίου είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο στη Μάλτα, στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερος το 2019, από ότι το 2010. Από την άλλη, η ΕΕ είναι κοντά στο να χάσει το στοίχημα της μείωσης κατά 50% του αριθμού των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα για το 2020. Όμως η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού τους προηγούμενους μήνες στην Ευρώπη, μείωσε σημαντικά τα δυστυχήματα ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και του εγκλεισμού στο σπίτι με αποτέλεσμα στο τέλος του 2020 ο στόχος να μπορεί να είναι υλοποιήσιμος.

Συμβουλές της αστυνομίας για το τι πρέπει να κάνουμε σε ένα τροχαία ατύχημα

Αναλυτικά τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ. Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

  •  Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  •  Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments