Πολιτική

Χατζηδάκης Μάνδρα: Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία

Χατζηδάκης Μάνδρα: Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία
Χατζηδάκης Μάνδρα: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ελλάδας έδωσε το παρών στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, από κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο Σκυλόρεμα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (19 Ιουνίου), στο Σκυλόρεμα Μάνδρας, δίνοντας το παρών στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, από κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Από εδώ από τη Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ελλάδας. «Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Τάξη θα μπει και στο Μάτι, στον άλλο τόπο της τραγωδίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και 330 περίπου μάντρες και άλλες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα»

Μάλιστα, προανήγγειλε το εξής: «Θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και θα γκρεμιστούν και 330 περίπου μάντρες και άλλες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα». Και τόνισε ότι «στο πρόγραμμά μας είναι να γκρεμιστούν 1.108 αυθαίρετα τους επόμενους μήνες», επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αποστείλει «πριν από ένα μήνα περίπου σχετική επιστολή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».

«Σε αυτά τα ζητήματα δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυθαίρετα σε δάση, σε αιγιαλούς, σε παραλίες. Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία σε αυτό το ζήτημα. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής», υπογράμμισε ο Έλληνας πολιτικός κος Χατζηδάκης.

Η τραγωδία στη Μάνδρα από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική 

Θυμίζουμε πως κατά τις πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου του 2017, μετά από έντονη βροχόπτωση, μία «ξαφνική πλημμύρα» έπνιξε τη Δυτική Αττική και περισσότερο τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο, τη Μαγούλα και την Ελευσίνα, προκαλώντας τον θάνατο 24 ατόμων ενώ υπήρξαν και μεγάλες υλικές καταστροφές. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα στην Αττική με βάση τον αριθμό των νεκρών.

Οι αυτοψίες στην περιοχή της Μάνδρας, εντόπισαν 1064 καταστροφές κτιρίων, εκ των οποίων τα 794 είναι κατοικίες, τα 126 είναι επαγγελματικοί χώροι, τα 8 είναι δημόσια κτίρια και τα υπόλοιπα 136 αποθήκες και υπόγεια. Στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο η αυτοψία έδειξε 448 καταστροφές κτιρίων, με τα 228 είναι κατοικίες, τα 38 επαγγελματικοί χώροι, με τα 6 να είναι δημόσια κτίρια και τα εναπομείναντα 123, να είναι αποθήκες και υπόγεια

Στις ημέρες που ακολούθησαν υπήρξαν πολιτικές αντιδράσεις και αναζητούνταν οι υπαίτιοι των καταστροφών ενώ υπήρξαν και βοήθειες προς τις πληγείσες περιοχές από τον χώρο του αθλητισμού και από τους πολίτες. Την ίδια μέρα της καταστροφής, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κήρυξε εθνικό πένθος για τα θύματα, ενώ την επομένη μετέβη στο σημείο. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments