Τεχνολογία

Κορωνοϊός: Σύστημα παρακολουθεί αν κάποιος πλένει καλά τα χέρια του

Κορωνοϊός: Σύστημα παρακολουθεί αν κάποιος πλένει καλά τα χέρια του
Κορωνοϊός: Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται σε «σύμμαχο» στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, με εταιρεία να φτιάχνει σύστημα που παρακολουθεί αν κάποιος πλένει καλά τα χέρια του.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ιαπωνική εταιρεία ανέπτυξε ένα μόνιτορ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο, ουσιαστικά, παρακολουθεί αν πλένουμε καλά τα χέρια μας.

Πρόκειται για σύστημα που θα διασφαλίζει, σύμφωνα με τη Fujitsu Ltd, ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, της βιομηχανίας τροφίμων και των ξενοδοχείων πλένουν καλά τα χέρια τους. Και αυτό έρχεται τρεις μήνες μετά την εισήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να τραγουδάει κανείς το «Happy Birthday» δύο φορές την ώρα που πλένει τα χέρια του!

Θα κυκλοφορήσει στην αγορά;

«Αξιωματούχοι της βιομηχανίας τροφίμων και αυτοί σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό, οι οποίοι το έχουν δει, ανυπομονούν να το χρησιμοποιήσουν και είχαμε και κάποιους που ρωτούσαν για τιμή», δήλωσε ο Γκέντα Σουζούκι, ανώτερος ερευνητής στην ιαπωνική εταιρεία. Η Fujitsu, προσέθεσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει επισήμως αν θα διαθέσει στην αγορά την τεχνολογία αυτή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να αναγνωρίσει περίπλοκες κινήσεις των χεριών και μπορεί ακόμη και να εντοπίσει πότε οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν σαπούνι. Πάντως, αναπτυσσόταν προτού ακόμη ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού για λογαριασμό ιαπωνικών εταιρειών που εφαρμόζουν αυστηρότερους κανονισμούς υγιεινής. Το εν λόγω σύστημα στηρίζεται στην τεχνολογία παρακολούθησης για εγκλήματα, η οποία μπορεί να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις του σώματος.

Θα μπορεί να αναγνωρίζει και ανθρώπους;

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της ιαπωνικής εταιρείας ελέγχει αν κάποιος ολοκληρώνει μια διαδικασία 6 βημάτων για το πλύσιμο των χεριών που συνιστά το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας, το οποίο όπως, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις οδηγίες που εξέδωσε, ζητεί από τους ανθρώπους να πλένουν τις παλάμες, τους αντίχειρες, τα δάχτυλα και ανάμεσα σε αυτά, την περιοχή γύρω από τους καρπούς και να τρίβουν τις άκρες των νυχιών τους.

Αν και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που παρακολουθεί το πλύσιμο των χεριών δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους ανθρώπους από τα χέρια τους, είναι δυνατόν να συνδυαστεί με τεχνολογία αναγνώρισης ταυτότητας ώστε οι εταιρείες να μπορούν να παρακολουθούν τις συνήθειες για την υγιεινή των χεριών των υπαλλήλων τους, όπως σημείωσε ο Σουζούκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments