Πολιτική

Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για κορωνοϊό στη Ρόδο

Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για κορωνοϊό στη Ρόδο
Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τη Ρόδο, όπου είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων υγείας την Παρασκευή (19 Ιουνίου).

Ο υπουργός Υγείας μετέβη αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, καθώς επίσης και με τους Προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του νησιού.

Θα γίνονται 420 τεστ την ημέρα για κορωνοϊό

Ο κος Κικίλιας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ρόδου όπου αρχικά είχε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και στη συνέχεια επισκέφθηκε τις κλινικές όπου ενημερώθηκε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί. Το απόγευμα επίσης, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε κέντρα υγείας του νησιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Ρόδου  ο υπουργός Υγείας τόνισε τα εξής: «Η Ρόδος είναι ένα νησί σύμβολο για τον τουρισμό μας και είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με όλες μας τις δυνάμεις. Είχα την τύχη και την τιμή να φιλοξενηθώ στην Περιφέρεια να μιλήσω με τον κ. περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, με τον δήμαρχο με τους προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου, Οδοντιατριακού και Φαρμακευτικού Συλλόγου».

Και συνέχισε: «Ήρθα να επισκεφθώ το νοσοκομείο και να μιλήσω με όλους τους συναδέρφους μου αλλά και τους νοσηλευτές και τους υπόλοιπους εργαζομένους, παραϊατρικό προσωπικό, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον κ. διοικητή, και να ακούσω τις απόψεις όλων και να καταγραφούν οι απόψεις όλων. Εμείς, εδώ στο νοσοκομείο της Ρόδου φέρνουμε έναν μοριακό αναλυτή για 420 τεστ την ημέρα για κορωνοϊό».

Ενισχύονται τα νοσοκομεία με προσωπικό

«Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα πρωτόκολλα, έχουμε φέρει και προσλάβει κόσμο εν μέσω κορωνοϊού, επικουρικό προσωπικό και ακολουθούν 16 μόνιμες θέσεις ιατρών που ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο και το Νοσοκομείο θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα προκειμένου να καλύψουμε και ό,τι άλλη έλλειψη μπορούμε».

Ο υπουργός Υγείας κατέληξε στο εξής: «Πάντα όμως με ειλικρίνεια, πάντα με εντιμότητα και πάντα με καθαρότητα απέναντι στους συναδέλφους και τους εργαζομένους του νοσοκομείου, τους Ροδίτες αλλά και τους τουρίστες που περιμένει το νησί. Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας, και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε αλλά με την ασφάλεια μας, την ασφάλεια των συμπολιτών μας, την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού, την ασφάλεια των τουριστών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments