Video

Μαντώ: Η τραγουδίστρια των 90ς σε μία αξέχαστη βραδιά

Μαντώ: Η τραγουδίστρια των 90ς σε μία αξέχαστη βραδιά
Μαντώ: Στην εκπομπή του Mega ήταν καλεσμένη η δημοφιλής τραγουδίστρια και μας θύμισε παλιές της επιτυχίες.

Μαζί με άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες και η Μαντώ μας ταξίδεψε χθες στα 90ς. Με άκρως καλοκαιρινή διάθεση και με την πάντα ξεχωριστή φωνή της η Μαντώ ήρθε στο μεγάλο πάρτι του MEGA έτοιμη να βάλει φωτιά στη σκηνή! Με «Στοιχηματίζω» μας πήγε πίσω στο 1990 η Μαντώ. Με άκρως καλοκαιρινή διάθεση και με την πάντα ξεχωριστή φωνή της η Μαντώ ήρθε στο μεγάλο πάρτι του MEGA έτοιμη να βάλει φωτιά στη σκηνή!

«Αυτό το καλοκαίρι» θέλω να γνωρίσω αυτόν που θα ερωτευτώ, μας τραγούδησε, στην αρχή ενός καλοκαιριού, γεμάτο προσδοκίες σε όλα τα επίπεδα! Η αγάπη σου είναι «Ρούχο δανεικό» και «Στοιχηματίζω» θα γυρίσεις στη δικιά μου αγκαλιά, μελωδίες από ένα παρελθόν αγαπημένο, ζωντανό, χορευτικό!

Βιογραφικό της Μαντώς

Η Μαντώ (πραγματικό όνομα: Αδαμαντία Σταματοπούλου, γεν. 13 Απριλίου 1963[3]) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στον Πειραιά και κατάγεται από την Κάρπαθο. Μεγαλωμένη σε οικογένεια μουσικών, ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Έχει σπουδάσει μουσική, κιθάρα και φωνητική, στο μουσικό κολέγιο Μπέρκλι, παίζει κιθάρα και πιάνο, ενώ γράφει την δική της μουσική και στίχους. Η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά κυκλοφόρησε το 1989. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθιερώθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες στην Ελλάδα, με πολλούς χρυσούς δίσκους και δεκάδες ραδιοφωνικές επιτυχίες. Ενδεικτικά: Δως μου λόγο να σωθώ, Στοιχηματίζω, Αυτό το καλοκαίρι, Εσύ, Δανεικά, Στον έβδομο ουρανό.

Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, στα 30 χρόνια μουσικής πορείας της, είτε δισκογραφικά-συνθετικά είτε σε μουσικές σκηνές, όπως οι : Αντώνης Βαρδής, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πουλόπουλος, Ανδρέας Μικρούτσικος, Τζίμης Πανούσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Στέφανος Κορκολής, Σοφία Αρβανίτη, Γιώργος Θεοφάνους, Φοίβος, Αντώνης Ρέμος, Ντέμης Ρούσσος, Σερτάμπ Ερενέρ, Ζαν Μισέλ Ζαρ, Τζέσικα Σίμπσον κ.ά. Από το 2010, διδάσκει φωνητική και ορθοφωνία στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, ενώ έχει ιδρύσει την Παιδική Ακαδημία Μουσικού Θεάτρου, (CMTA, Children’s Musical Theatre Academy), η οποία στεγάζεται και φιλοξενείται στους χώρους του Ωδείου. Κατα καιρούς συμμετείχε σε μερικά επιτυχημένα σόου της ελληνικής τηλεόρασης, όπως: Your face sounds familiar, The voice of Greece, The music school κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments