Αθλητισμός

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός: Αυτός μπορεί να αντικαταστήσει τον Βαλμπουενά απόψε

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός: Αυτός μπορεί να αντικαταστήσει τον Βαλμπουενά απόψε
Ολυμπιακός Παναθηναϊκός: Μερικοί «βλέπουν» μια... έκπληξη στην 11άδα απόψε στο ντέρμπι των «αιωνίων», όσο αφορά στο αν θα παίξει ο Ματιέ Βαλμπουενά στα πλάγια.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να πλησιάζει όλο και περισσότερο στον τίτλο, αφού βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, με τους οπαδούς να αναμένουν πώς και πώς το ντέρμπι των «αιωνίων».

Μάλιστα, μερικοί (λίγοι), σύμφωνα με το SPORTDAY, βλέπουν και… mega έκπληξη στην 11αδα απόψε με τον Μπρούνο αντί του Ματιέ Βαλμπουενά στα πλάγια. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού νίκησε τον Άρη και είναι η μοναδική ομάδα που έκανε δύο νίκες στα πλέι οφ.

Φαίνεται πως ο Ματιέ Βαλμπουενά «προφυλάσσεται» από τον Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του επαναληπτικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Έτσι, ίσως παραταχθεί ο Ολυμπιακός χωρίς αυτόν τον παίκτη στον αγώνα (21/6, 21:30) με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο και ο Παναθηναϊκός έκανε ισοπαλίες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι έχει κίνητρο για καλές εμφανίσεις. Τώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει κερδίσει τα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα και 11 στα 12 τελευταία, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Επίσης έχει 15 νίκες στα 17 τελευταία, με ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός εντός έδρας

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και σκοράρει και στα 25 τελευταία παιχνίδια της έδρας του. Έχει κερδίσει τα επτά τελευταία μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, βάζοντας 21 γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχασε φέτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η τελευταία ομάδα που του έκοψε βαθμούς αλλά και η τελευταία που νίκησε στο Νέο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός έχει 21 νίκες και μια ισοπαλία στα 22 τελευταία γηπεδούχος. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, έχει δεχτεί επτά γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», από τα 10 συνολικά.  Τα τρία από αυτά από τον Άρη. Μόνη ομάδα που έχει προηγηθεί είναι ο ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι με τον Άρη για την κανονική διάρκεια, είναι το μοναδικό από τα τελευταία 33 πρωταθλήματος στην έδρα του, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ. Βέβαια συνέβη το ίδιο με τη Λαμία, αλλά για το Κύπελλο.

Σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός;

Ξεκίνησε τα πλέι οφ με ισοπαλίες 1-1 με την ΑΕΚ, τυπικά εκτός έδρας, και 0-0 με τον ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας την καλή πορεία που είχε στο τέλος της κανονικής περιόδου. Έχει νικήσει επτά από τα 11 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μόλις πέντε στα πρώτα 17.  Μάλιστα σε αυτά τα 17 πρώτα δεν κατάφερε να νικήσει δύο διαδοχικά.

Ακολούθησαν πέντε νίκες στη σειρά. Είναι πέντε παιχνίδια αήττητος, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο. Είναι η μοναδική του ήττα στα 11 τελευταία στο πρωτάθλημα. Έχει δύο ήττες στα 20 τελευταία, από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ είχε χάσει τα τέσσερα από τα οκτώ πρώτα.

Έκανε τρεις ισοπαλίες στα τελευταία τέσσερα, αφού δεν είχε καμία στα οκτώ προηγούμενα. Κράτησε το «μηδέν» με τον ΠΑΟΚ, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του. Έχει δεχτεί μόλις έξι γκολ στα 13 τελευταία.

Δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ στα τελευταία 18 παιχνίδια πρωταθλήματος. Στις 10 Νοεμβρίου είχε δεχτεί δύο από την ΑΕΚ. Στα 10 πρώτα είχε δεχτεί πέντε φορές δύο ή περισσότερα γκολ! Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα τελευταία 15 παιχνίδια, αυτό από τον Αραούχο της ΑΕΚ. Στην κανονική περίοδο τερμάτισε τέταρτος αν και στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά χάνοντας δύο φορές από τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments