Ειδήσεις

Ξάνθη κορωνοϊός: Μαθήτρια Δημοτικού θετική στον ιό

Ξάνθη κορωνοϊός: Μαθήτρια Δημοτικού θετική στον ιό
Ξάνθη κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό μαθήτριας που είναι θετική στον κορωνοϊό. Για προληπτικούς λόγους κλείνει η τάξη της.

Ανησυχία επικρατεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης όταν οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν πως μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης», το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά. Την ίδια ώρα, έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών που είναι συμμαθητές με το κοριτσάκι, ώστε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Συγχρόνως, στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη που βρίσκεται σε καραντίνα, τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται μία πτώση στη διασπορά, με τους ειδικούς να ευελπιστούν πως θα διατηρηθεί και πως τα μέτρα της απομόνωσης αποδίδουν.

Συναγερμός από τα επτά κρούσματα στην Παραμυθιά:

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρίσκονται το υπουργείο Υγείας και οι λοιμωξιολόγοι για τα τουλάχιστον 7 κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται για δύο αδελφές, μια 52χρονη και μια 59χρονη, από την Παραμυθιά. Μάλιστα, η πρώτη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών. Λόγω αυτών, τα σχολεία θα είναι κλειστά. Επίσης, έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρη Μαυρογιώργου, σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Σημειώνεται, πως το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων. Με οδηγίες του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάν,η και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά σήμερα, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Τα νέα κρούσματα:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ (απόγευμα Κυριακής) επιβεβαιώθηκαν 10 νέοι νοσούντες σε όλη τη χώρα: «Σήμερα ανακοινώνουμε 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.266, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. Οι 720 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 9 από τους συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών.

  • 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά σε όλη τη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments