Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Με βαρύ κατηγορητήριο απολογείται σήμερα ο 47χρονος

Ψευτογιατρός: Με βαρύ κατηγορητήριο απολογείται σήμερα ο 47χρονος
Ψευτογιατρός: Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον 47χρονο που παρίστανε τον γιατρό και οδήγησε σε θάνατο τριών ασθενών.

Με ένα βαρύ κατηγορητήριο που του αποδίδει τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Το ποινικό παρελθόν του 47χρονου

Ο κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου θα δημοσιοποιήθηκαν σήμερα ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, πίστεψαν στη δήθεν επιστημοσύνη του, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων. Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του. Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

Δύο ανήλικοι που πέθαναν επειδή τους έπεισε να διακόψουν τη θεραπεία τους

Δύο ανήλικοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα του γιατρού «μαϊμού» ο οποίος δρούσε για καιρό, πείθοντας ασθενείς να εγκαταλείψουν τη μέχρι τώρα θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη «δική» του. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», δύο παράλληλες ιστορίες οικογενειών ξεδιπλώνονται µέσα από τη δικογραφία που σχηµάτισαν οι Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση µε τον ψευτογιατρό. Οι γονείς του 14χρονου Θεοδόση και της 16χρονης Δέσποινας, των παιδιών που «συναντήθηκαν» µε τον καρκίνο, άρχισαν να βιώνουν έναν δεύτερο Γολγοθά από τη στιγµή που συνάντησαν τον 47χρονο.

Τόσο οι ασθενείς όσο και η οικογένειά τους εναπόθεσαν σε αυτόν όλες τις ελπίδες τους, μα όπως λένε, τους κατέστρεψε τη ζωή. Έπειτα από πολύµηνη παρακολούθηση και έρευνα, η Αστυνοµία κατάφερε να τον εντοπίσει, να εκδώσει σε βάρος του ένταλµα σύλληψης και να τον συλλάβει. Τα παιδιά των δύο οικογενειών έδιναν µια µάχη άνιση, που ίσως να είχε κερδηθεί. Ή έστω τα δύο παιδιά θα µπορούσαν να είχαν µια καλύτερη ποιότητα ζωής µέχρι το τέλος τους.

Οι γονείς των παιδιών αναζητούσαν µέσω της ∆ικαιοσύνης τον άνθρωπο «φάντασµα», εκείνον που εµπιστεύθηκαν πάνω στην απόγνωσή τους, μα τα παιδιά τους όχι µόνο δεν είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά σύµφωνα µε τις Αρχές απεβίωσαν γρηγορότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments