Ελλάδα

Σέρρες: Μεγάλα προβλήματα από πλημμύρα

Σέρρες: Μεγάλα προβλήματα από πλημμύρα
Σέρρες: Καταστροφές εξαιτίας πλημμύρας στη συνοικία Αγ. Σοφία και στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων. Τεράστιος όγκος νερού με φερτά υλικά πλημμύρισε σπίτια και έκλεισε δρόμους.

Μετά από βροχόπτωση το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιούνη υπερχείλισε ο χείμαρρος των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες, με αποτέλεσμα πλημμύρες και καταστροφές στη συνοικία της Αγ. Σοφίας και στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.  Σε απέραντο βούρκο μετατράπηκε η συνοικία στην πόλη των Σερρών από τον τεράστιο όγκο νερού και φερτών υλικών που κατέβασε.

Η υπερχείλισή του πλημμύρισε δεκάδες υπόγεια, ισόγεια και αυλές σπιτιών και στις δυο πλευρές της κοίτης του, ενώ οι δρόμοι καλύφτηκαν από μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης ήταν για ώρες απροσπέλαστοι.Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα! Με κουβάδες, και σκούπες οι κάτοικοι προσπαθούσαν όπως-όπως να διώξουν νερά, μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν τι τους συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη. Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων, ενώ επί τόπου στη γέφυρα της Σιγής και στους γύρω δρόμους έσπευσαν και συνεργεία της ΔΕΥΑΣ.

Μεγάλες οι καταστροφές στην κοιλάδα των Αγ.Αναργύρων

Τεράστια είναι η καταστροφή στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν μεταξύ άλλων στο πέρασμά τους, δύο ξύλινες γέφυρες, κορμούς δέντρων , κάδους απορριμμάτων και ό,τι άλλο έβρισκαν.Μια λίμνη από στάσιμα νερά σχηματίστηκε στο σημείο όπου άλλοτε βρισκόταν το δημοτικό αναψυκτήριο, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο ύψος του αναψυκτηρίου «Βαλέρια».

Έντονη αλλά ολιγόλεπτη ήταν η βροχόπτωση

Το παράδοξο της υπόθεσης πάντως είναι ότι σε καμία περίπτωση η βροχόπτωση του απογεύματος δεν δικαιολογεί, ούτε και προμήνυε το μέγεθος της καταστροφής.Έντονη, αλλά ολιγόλεπτη ήταν η βροχόπτωση, που σημειώθηκε στις 16.45 της Κυριακής, στην πόλη των Σερρών. Ο χείμαρρος των Αγίων Αναργύρων υπερχείλισε από τον όγκο νερού που κατέβηκε από την Ορεινή, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει και την Αττική τις επόμενες ώρες.

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός ήταν αρκετά καλοκαιρινός. Η θερμοκρασία ήταν ανεβασμένη με τη ζέστη να είναι έντονη σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το απόγευμα της Δευτέρας πρόκειται να ξεκινήσουν καταιγίδες στην Αττική και αναμένεται να πλήξουν το 80% της επικράτειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σε πολλές περιοχές έχουν μαζευτεί μαύρα σύννεφα που προμηνύουν την βροχή που έρχεται, ενώ σε κάποιες άλλες έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments