Αθλητισμός

Super League 1: Στα μέσα Σεπτέμβρη η σέντρα του νέου πρωταθλήματος

Super League 1: Στα μέσα Σεπτέμβρη η σέντρα του νέου πρωταθλήματος
Super League 1: Όπως όλα δείχνουν το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Το φετινό πρωτάθλημα θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί άμεσα και ο Ελληνικός αθλητισμός. Υπό τον φόβο μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα και φυσικά το πρωτάθλημα της Super League λίγες μέρες πριν την έναρξη των Play off και των Play out. Για μεγάλο διάστημα έγιναν πολλές συζητήσεις για την επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα.

Τελικά το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά και εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψουν και οι φίλαθλοι στις κερκίδες. Βέβαια το γεγονός ότι το πρωτάθλημα σταμάτησε για σχεδόν τρεις μήνες άλλαξε εντελώς τον προγραμματισμό. Το φινάλε της σεζόν θα καθυστερήσει κάτι που φέρνει μια σειρά από αλυσηδοτές αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο

Για την ερχόμενη Παρασκευή 26/6 η διοργανώτρια έχει προγραμματίσει ΔΣ με τηλεδιάσκεψη και θα αποφασίσει για τη σέντρα της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η αγωνιστική περίοδος 2020-21 θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα το διήμερο 12-13/9. Προς αυτήν την ημερομηνία προσανατολίζονται στον Συνεταιρισμό αφού προηγουμένως η Εθνική ποδοσφαίρου θα έχει δώσει τα δύο πρώτα της παιχνίδια για το Nations League, το τριήμερο 3-5/9 το πρώτο και από τις 6-8/9 το δεύτερο.

Αυτό σημαίνει ότι με δεδομένο οι αγώνες κατάταξης θα τελειώσουν, εκτός απρόοπτου, λίγο πριν τις 20 Ιουλίου, οι περισσότερες ομάδες θα έχουν σχεδόν δύο μήνες μπροστά τους να προετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Για την ώρα δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξει το μοντέλο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ωστόσο είναι άγνωστο το πως θα επανέλθει το ποδόσφαιρο στους φυσιολογικούς του, χρονικά, ρυθμούς.

Βέβαια αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για τη χώρα μας, αλλά για το ποδόσφαιρο γενικότερα καθώς και η αναβολή του Euro που ήταν προγραμματισμένο για φέτος το καλοκαίρι είναι άλλος ένας πονοκέφαλος. Καταλαβαίνει κανείς ότι οι παίκτες δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια χωρίς να έχουν την απαιτούμενη ξεκούραση. Αυτό θα επηρέαζε άμεσα και το θέματα. Οι άνθρωποι στις ομοσπονδίες το γνωρίζουν καλά και θα κληθούν να βρουν μια λύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments