Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Mια “ανάσα” πριν τα 600.000 κρούσματα – Κανονικά η διεξαγωγή της «Ημέρας της Νίκης»

Ρωσία κορωνοϊός: Mια “ανάσα” πριν τα 600.000 κρούσματα – Κανονικά η διεξαγωγή της «Ημέρας της Νίκης»
Ρωσία κορωνοϊός: Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση σημειώθηκαν 7.425 νέα κρούσματα του κορωνοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα διαμορφώνεται σε 599.705.

Σημαντική είναι η εκτόξευση των ασθενών στη Ρωσία όπου μέχρι και αυτή τη στιγμή σημειώνονται νέα κρούσματα μόλυνσης της νόσου Covid-19. Η Ρωσία κατατάσσεται τρίτη στην παγκόσμια λίστα με τον υψηλότερο αριθμό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό. Ωστόσο λίγες μόνο ημέρες πριν την μεγαλειώδη παρέλαση στη Μόσχα για την «Ημέρα της Νίκης»η οποία επρόκειτο και να διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου, παρότι ο κορωνοιός συνεχίζει να δίνει το “παρών” στη χώρα, καταγράφηκαν  7.425 νέα κρούσματα του κορωνοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα διαμορφώνεται σε 599.705.

Παράλληλα το κέντρο διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού ανέφερε ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο πέθαναν από COVID-19 153 άνθρωποι ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 8.359, ενώ από τα νέα κρούσματα τα 1.081 καταγράφηκαν στην Μόσχα. Σε εθνικό επίπεδο έχουν ιαθεί 356.429 άνθρωποι. Εξάλλου σημειώνεται πως πάνω από 17,5 εκατομμύρια τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της επιδημίας και 312.000 άνθρωποι σε όλη την χώρα παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση ως ύποπτοι φορείς του ιού, ανακοίνωσε το εποπτικό όργανο του τομέα δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  επιμένει να γίνει η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης  που σηματοδοτεί τον εορτασμό των 75 χρόνων από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόσχα προχώρησε σε άρση περιορισμών, επιτρέποντας από τη Δευτέρα την ελεύθερη λειτουργία των γυμναστηρίων και των εστιατορίων, μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να συμβεί.

Σε πλήρη έξαρση βρίσκεται ο φονικός ιός στη Λατινική Αμερική

Τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα και οι θάνατοι που καταγράφονται μέρα με τη μέρα εντείνουν την ανησυχία και το θλιβερό κλίμα στα λατινοαμερικανικά κράτη. Η Αργεντινή κατά τη χθεσινή ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών κατέγραψε τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στην επικράτειά της. Ειδικότερα, μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 32 θάνατοι και 2.146 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 1.043 νεκρούς επί συνόλου 44.931 μολύνσεων. Σχεδόν το 90% των κρουσμάτων εντοπίζεται στο Μπουένος Άιρες και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής, περιοχή όπου ζουν τα 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της λατινοαμερικάνικης χώρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments