Πολιτική

Αλέφαντος Τσίπρας: Το αντίο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον μεγάλο προπονητή

Αλέφαντος Τσίπρας: Το αντίο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον μεγάλο προπονητή
Αλέφαντος Τσίπρας: Το δικό του αντίο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον μεγάλο προπονητή.

Με ένα story στο Instagram με σκηνές από τηλεοπτικές εμφανίσεις του Νίκου Αλέφαντου και το σχόλιο «Γεια σου ρε Αλέφαντε, ήσουν παλικάρι», αποχαιρέτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον δικό του τρόπο τον μεγάλο προπονητή, που έφυγε σήμερα σε ηλικία 81 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο.

Ο Νίκος Αλέφαντος μπορεί να πρωταγωνιστούσε στα γήπεδα αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που έλεγε τη γνώμη του και για την πολιτική. Μια τέτοια στιγμή θυμίζει σήμερα το pagenews.gr, όταν ο παλαίμαχος προπονητής ζητούσε το 2015 από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πάει σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Η ατάκα του «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι» έχει μείνει στην ιστορία.

«Ντιμπέι ρε, ντιμπέι»

Με το χαρακτηριστικό του ύφος, ο πολύπειρος προπονητής που αρθρογραφούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο pagenews.gr, εξηγούσε ότι ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα να κάνει ντιμπέιτ ή ντιμπέι, όπως το έλεγε, με οποιονδήποτε προπονητή του έφερναν μπροστά του, από τον Μουρίνιο μέχρι οποιονδήποτε άλλο.

Τόνιζε ότι το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς και να «μην φοβάται». Από τότε αυτή η φράση χρησιμοποιήθηκε από δεκάδες άλλους, ενώ δεν έλειψαν και οι πολιτικοί που την αξιοποίησαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας από αυτούς καθώς θυμήθηκε τη θρυλική ατάκα του Νίκου Αλέφαντου όταν ήθελε να γίνει ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το «καυτό» θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2019. Ο Νίκος Παππάς δεν είχε αφήσει χαμένη την ευκαιρία για να στηρίξει τον αρχηγό του στη Βουλή πόσταρε το βιντεάκι με τον Νίκο Αλέφαντο να ζητάει ντιμπέι.

Το ποστάρισμα του Νίκου Παππά

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός είχε τσεκάρει το θέμα στο pagenews.gr, αλλά σίγουρα αυτό που δεν περίμενε ήταν να του απαντήσει ο ίδιος ο Νίκος Αλέφαντος μέσω της στήλης του στο σάιτ μας. Γράφαμε τότε: «Ο Νίκος Αλέφαντος δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όλοι περίμεναν τη στιγμή που θα απαντούσε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ο οποίος πριν από τρεις μέρες πόσταρε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα παλαιότερο βίντεο του Αλέφαντου που φωνάζει… «ντιμπέι». Και η απάντηση από τον Αλέφαντο ήρθε.

«Ο Νίκος Παππάς, ο Νο2 υπουργός της κυβέρνησης, το δεξί χέρι του Τσίπρα τόσα χρόνια, έβαλε ένα βιντεάκι μου που έλεγα «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι, τι φοβάσαι»! Δεν γίνεται να μην το σχολιάσω, μου το είπαν πάρα πολλοί. Καταρχήν, δεν ήταν προσβλητικό για εμένα, ευγενικός ήταν μαζί μου, είπε και ευχαριστώ όπως διάβασα. Όμως να ξέρει ο κόσμος ότι αυτά δεν τα είχα πει για τον Μητσοτάκη. Ήταν ένα παλιό βίντεο, για άλλους τα είχα πει αυτά. Επειδή η κυβέρνηση τώρα καλεί τον Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ, για αυτό ανέσυραν το παλιό βιντεάκι μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments