Ελλάδα

ΕΟΔΥ κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι δειγματοληψίες για αντισώματα στον ιό

ΕΟΔΥ κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι δειγματοληψίες για αντισώματα στον ιό
ΕΟΔΥ κορωνοϊός: Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για αντισώματα ξεκίνησαν από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας.

Οι επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη ερευνούν πως μπορεί να βρεθεί αντίδοτο για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με ανακοίνωση, δειγματοληπτικούς ελέγχους για αντισώματα έτσι ώστε να αποτυπωθεί η ανοσία του πληθυσμού έναντι στον νέο κορωνοϊό ξεκίνησε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο προσωπικό της δομής. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ η ανίχνευση αντισωμάτων μέσω δειγματοληψιών θα συνεχιστεί με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι οι σχεδόν 250 ΚΟΜΥ που βρίσκονται στους δρόμους πραγματοποιούν μέχρι σήμερα ελέγχους για διάγνωση κορωνοϊού. Τα τεστ αντισωμάτων θα βοηθήσουν τους ειδικούς να έχουν μια εικόνα για το ποσοστό ανοσίας του ελληνικού πληθυσμού.

Παραμένουν στους 190 οι νεκροί – 8 τα σημερινά κρούσματα στη χώρα

Η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στην Ελλάδα αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3310, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. 730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι: 3 στη Ροδόπη, 1 στη Μεσσηνία, 1 στην Αττική, 1 στην Αλεξανδρούπολη και 2 εισαγόμενα.

Ανησυχία για τα κρούσματα στις φυλακές

Ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να διστάσει να εκφράσει την ανησυχία του για τα περιστατικά που εντοπίστηκαν σε Ξάνθη, Θεσπρωτία αλλά και κλειστές δομές, όπως τις φυλακές. «Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν, εντείνοντας ακόμη παραπάνω την ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments