Ελλάδα

Η viral απαίτηση διαχειριστή σε πολυκατοικία για το μεταμεσονύχτιο μαγείρεμα

Η viral απαίτηση διαχειριστή σε πολυκατοικία για το μεταμεσονύχτιο μαγείρεμα
Διαχειριστής σημείωμα: H έκκληση στους ενοίκους να μην μαγειρεύουν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, για έναν απίστευτο λόγο...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ανακοίνωση ενός διαχειριστή πολυκατοικίας, με τις απαιτήσεις του ωστόσο, να μην γίνονται, όπως φαίνεται, αποδεκτές από τους ενοίκους. Στο σημείωμα που έγινε viral ο διαχειριστής απευθύνει έκκληση στους ενοίκους να μην μαγειρεύουν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς μυρίζει το… σπίτι. Συγκεκριμένα ο ίδιο στο σημείωμα που άφησε έγραψε:

«Σας παρακαλώ όσο γίνεται να μην μαγειρεύετε μετά τις 00:00 το βράδυ. Λόγω απορροφητήρα, διότι είναι ενιαίος σε όλα τα σπίτια και μυρίζει το σπίτι ανεπιθύμητες οσμές. Κατανοητό μέσα στη μέρα, αλλά όχι π.χ 1:00. Νομίζω δεν το θέλει κανείς αυτό. Ευχαριστώ πολύ».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη το σημείωμα, αλλά και τα σχόλια των ενοίκων που δεν είδαν με πολύ καλό μάτι την πρωτοβουλία αυτή του διαχειριστή.

Τι σημαίνει o όρος «Viral»

Έκφραση αρχικά εμπνευσμένη από και «περιορισμένη» στο χώρο του διαδiκτύου, το «έγινε viral» έχει μπει πια στην τηλεόραση και στο λεξιλόγιο όλων, σχεδόν. Το νόημα του όρου «viral», αλλά και η ίδια η συχνότητα της χρήσης του, έχουν οδηγήσει μέχρι και στη δημιουργία ειδικού λήμματος στη Wikipedia!

Από την ελληνική Βικιπαιδεία, διαβάζουμε τα εξής:

«Ως βάιραλ βίντεο (αγγλικά: viral video) χαρακτηρίζεται ένα βίντεο το οποίο γίνεται δημοφιλές (κυρίως) μέσω διαδικτυακής διαμοίρασης (internet sharing) συνήθως μέσω ιστοσελίδων φιλοξενίας βίντεο, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Τα βίντεο χαρακτηρίζονται κυρίως από χιουμοριστικό περιεχόμενο.

Ο όρος προέρχεται από την αγγλική λέξη viral, η οποία σημαίνει κυριολεκτικά “ιικός, αυτός που έχει σχέση με ιό”. Στην αγγλική γλώσσα η έκφραση “to go viral” έχει την έννοια του γίνομαι με αστραπιαία ταχύτητα γνωστός (σύγκρινε και με το “εξαπλώνομαι σαν ασθένεια” της ελληνικής), έννοια από στην οποία αντιστοιχίζεται η χρήση του όρου στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Βάιραλ λοιπόν, μπορεί να γίνει ο,οτιδήποτε ανεβεί και μπορεί να διαμοιραστεί στη σφαίρα του διαδικτύου, από βίντεο μέχρι φωτογραφίες, ποστ από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, memes, blog posts και οποιοδήποτε περιεχόμενο καταλήγει να μοιραστεί μαζικά και αστραπιαία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments