Ελλάδα

Τουρκικές υπερπτήσεις: Μαχητικά πέταξαν πάνω από Χίο και Οινούσσες

Τουρκικές υπερπτήσεις: Μαχητικά πέταξαν πάνω από Χίο και Οινούσσες
Τουρκικές υπερπτήσεις: Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Συνεχίζουν να πραγματοποιούν υπερπτήσεις οι Τούρκοι. Συγκεκριμένα, σήμερα,  Τετάρτη 24 Ιουνίου, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση, από τις 14:29 έως τις 14:32 πάνω από τη Χίο στα 15.000 – 30.000 πόδια. Δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, πραγματοποίησε υπερπτήση, στις 14:29 πάνω από τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια και από 14:30 έως 14:32 πάνω από τη Χίο στα 28.000 πόδια.

Σε 41 ανέρχονταν οι παραβιάσει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου:

Σε 41 παραβιάσεις και τρεις παραβάσεις προχώρησε, συγκεκριμένα, η τουρκική πολεμική αεροπορία, στις 22 Ιουνίου. Οι 40 από τις παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από κατασκοπευτικά CN-235 και μία από μαχητικά. Μεμονωμένα πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο πέταξαν δύο CN-235, ενώ τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμό. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ωστόσο, και χθες, Τρίτη 23 Ιουνίου, οι γείτονες συνέχισαν την τακτική των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου. Συγκεκριμένα, πέντε τουρκικά αεροσκάφη (τέσσερα F-16 και ένα CN-235) προχώρησαν σε 24 παραβιάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, δυο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, δηλώνει πως οι Έλληνες πυροβολούν με πραγματικές σφαίρες τους πρόσφυγες. «Η Ελλάδα, η οποία απωθεί τους μετανάστες με τη βία και υψώνει τείχος με συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Τουρκία, τώρα με την ακτοφυλακή της απομακρύνει σκάφη με μετανάστες και τους πυροβολεί με πραγματικές σφαίρες» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση ούτε να απωθούνται με βίαιο τρόπο». Τέλος, κάλεσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments