Ελλάδα

Τζώνυ Βαβούρας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο από ενοχλήσεις καρδιάς

Τζώνυ Βαβούρας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο από ενοχλήσεις καρδιάς
Τζώνυ Βαβούρας: «Μην βιάζεστε. Λέω να μην την κάνω ακόμα» Μέσα από το νοσοκομείο στέλνει φωτογραφίες στους φίλους του.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Τζώνυ Βαβούρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ενοχλήσεις στην καρδιά, ενώ υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις. Με το χιούμορ που τον διακρίνει ο μουσικός ανέβασε στα social media φωτογραφίες από το κρεβάτι του νοσοκομείου λέγοντας στον κόσμο που τον ακολουθεί ότι δεν σκοπεύει να «την κάνει» ακόμα.

«Καλησπέρα από την Ευρωκλινική. Είχα χρόνια να περάσω, αλλά με την ευκαιρία μιας (ακόμα) ενόχλησης στην καρδιά εισήχθην στα επείγοντα δια τας αναγκαίας εξετάσεις και θα παραμείνω για ένα κάλο ξεσκόνισμα. Μην βιάζεστε. Λέω να μην την κάνω ακόμα» έγραψε αρχικά σε ανάρτησή του ο τραγουδιστής δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Στην δεύτερη ανάρτηση του, ο Τζώνυ Βαβούρας πόζαρε χαμογελαστός, αναφέροντας ότι όλα πήγαν καλά και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Πέμπτη.

Λίγα λόγια για τον Τζώνυ Βαβούρα

Ο Johnny Vavouras, όπως αναφέρει το periergos.gr γεννήθηκε το 1955, την χρονιά του Rock΄n΄Roll, στο Dover του Ohio. Σε ηλικία 2 χρόνων, είχε την πρώτη επαφή με την μουσική, όταν ο πατέρας του, στο εστιατόριο που διατηρούσε στην Αμερική, όπου είχε μεταναστεύσει, αγόρασε ένα juke box μέσα από τ’ οποίο ο μικρός δέχτηκε τα πρώτα ερεθίσματα, που τον επηρέασαν σ’ ολόκληρη την μελλοντική εξέλιξή του. Ο πατέρας του ήταν συγγραφέας – δημοσιογράφος (Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης – Detroit Tribune) και ποιητής, χαρίσματα που κληρονόμησε και ο Johnny, αναπτύσσοντας τόσο την στιχουργική, όσο και την συνθετική πλευρά του.

Το 1962 ο πατέρας του επιστρέφει στην χώρα μας και  ο Johnny γνωρίζει για πρώτη φορά την Ελλάδα. Είχε τελειώσει την πρώτη Δημοτικού στην Αμερική και συνέχισε στην Αγ. Παρασκευή, όπου και κατοικεί από τότε. Από την παραμονή του στην Αμερική απορρόφησε μερικά στοιχεία από το «Αμερικάνικο όνειρο», ερχόμενος σε άμεση επαφή με τον κόσμο της μουσικής και ειδικότερα του Rock΄n΄Roll, των Blues και καλλιτεχνών, όπως Elvis Presley, Fats Domino, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis και όλων των υπόλοιπων αστέρων της χρυσής εκείνης εποχής, ενώ παράλληλα είχε εκδηλώσει και το πρώϊμο ενδιαφέρον του για τα ηλεκτρονικά μηχανήματα. (Connect τον αποκαλούσαν οι συμμαθητές του).

Η σχέση του με τη μουσική

Η μουσική όμως ήταν και παραμένει η μεγάλη του αγάπη και όταν ο πατέρας του χάρισε ένα μαγνητόφωνο, ηχογραφούσε την φωνή του, τραγουδώντας μ’ ένα χωνί για μικρόφωνο. Οι Ethnic ανησυχίες του ανάγονται σ’ εκείνο το διάστημα, όταν ερχόταν σ’ επαφή και με τα Δημοτικά τραγούδια που ο πατέρας του έπαιζε στο σπίτι, καλλιεργώντας στο υποσυνείδητο του μικρού δέκτη την πλούσια παραδοσιακή – πολιτιστική μας κληρονομιά

Ο Johnny ήταν ζωηρός και εύστροφος. Σε ηλικία 8 χρόνων, στα γενέθλιά του, στην Ελλάδα πλέον (1963), του χαρίζουν το πρώτο πικ – απ και τον πρώτο δίσκο του, την “La Paloma”. Στα 10 του κατασκευάζει τον πρώτο ραδιοφωνικό πομπό, με τρανζίστορ, ακολουθώντας τις οδηγίες του περιοδικού Τεχνική εκλογή και δύο χρόνια αργότερα έναν ακόμη, με λάμπες αυτή την φορά, εκπέμποντας στον αέρα με τον σταθμό BSK, εμβέλειας Β/Α προαστίων της Αθήνας

Η πρώτη κιθάρα – τα πρώτα συγκροτήματα

Εκείνη επίσης την εποχή (1967) αποκτά την πρώτη του κιθάρα μετά από μία ανταλλαγή μ’ έναν γείτονα. Ο Johnny έδωσε έναν πομπό και αυτός την κιθάρα, με την οποία και εξέλιξε την σχέση αγάπης του, μαθαίνοντας μόνος του. Στα 12 του συμμετέχει στα πρώτα συγκροτήματα, επιδιώκοντας την παρέα μεγαλύτερων ανθρώπων, από τους οποίους μαθαίνει νέα πράγματα, διαμορφώνοντας τον ανήσυχο χαρακτήρα του

Το 1976 μαζί με τον Γιάννη Δρόλαπα, σχηματίζουν την Vavoura Band (το παλαιότερο ενεργό συγκρότημα, μετά τους Socrates) και το 1977 δίνουν την πρώτη συναυλία τους στο Σινέ Ανεμώνη (εκείνη την εποχή οι περισσότερες συναυλίες γινόντουσαν τα Κυριακάτικα πρωϊνά στα σινεμά. Το 1978 ο Johnny πηγαίνει στην Αγγλία, απ’ όπου και προμηθεύεται μηχανήματα και εξοπλισμό συναυλιών (ενισχυτές, κονσόλες και ηχεία) τα οποία κατορθώνει με κόπο και ταλαιπωρία να φέρει στην Ελλάδα

Η Vavoura Band ήταν το πρώτο Ελληνικό συγκρότημα που έπαιζε με τα δικά της μηχανήματα και όργανα

Το 1979 ανέλαβε ολόκληρη την τεχνική δομή – υποστήριξη της συναυλίας του Δ. Πουλικάκου στο “Live” άλμπουμ του, στου Ζωγράφου, ενώ έχει επίσης επιμεληθεί την παραγωγή και ηχοληψία στους PLJ (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Τερμίτες), Σπυριδούλα – Π. Σιδηρόπουλος “Live” και στο demo των Apocalypsis. ΄Εχει εμφανιστεί σαν support των Socrates, στο Κύτταρο, με τον Γιάννη Δρόλαπα, και τον Θάνο Παπαποστόλου

Το 1979, χωρίς να έχει καν κυκλοφορήσει δίσκο, η Vavoura Band εμφανίζεται στο Sporting, γεμίζοντας το ασφυκτικά με 3.500 οπαδούς, μετά από αφισσοκόληση που έκαναν τα ίδια τα μέλη της και με την συμπαράσταση του Τάσου Κυριαζή, ενός ανθρώπου που βοήθησε σημαντικά την Ελληνική Rock σκηνή, στηρίζοντας την με τα studios και την ηχητική του υποδομή. Τον ίδιο χρόνο περιοδεύει σ’ όλη την Ελλάδα κι έναν χρόνο αργότερα εμφανίζεται σαν support στην συναυλία του Tom Robinson στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο το συγκρότημα συνθέτει και μουσική για soundtracks ταινιών (Σαντορίνη, Αθώος ή ένοχος, Θράκη, Παράπλους).

Δισκογραφία

Το 1980 η Vavoura Band κυκλοφορεί το πρώτο της single, στην εταιρεία του Δημήτρη Κερασιώτη, Happening, που περιελάμβανε 3 τραγούδια, τα “All alone”, “Vana G. Vanna” και “The junkie”. Την ίδια περίοδο ο Johnny αναλαμβάνει την διεύθυνση τεχνικής παραγωγής στις συναυλίες των Ian Gillan, Rory Gallagher, Wishbone Ash, Eric Clapton, UFO, ενώ με τον Νίκο Σαχπασίδη της Half Note Productions, είχε μία αρμονική συνεργασία, την περίοδο 1983 – 1988, υπεύθυνος ηχοληψίας σε συναυλίες – παραγωγές, για καλλιτέχνες – συγκροτήματα όπως Keith Jarrett, Dionne Warwick, Oregon, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Chick Corea, John Mc Laughlin, B.B. King, Motorhead, Iron Maiden, Police, Sting, Peter Gabriel, James Brown, Peter Hammill, Joe Cocker, Luther Alisson και για το Praxes Jazz Festival.

Το 1984 η Vavoura Band ήταν το πρώτο Ελληνικό rock συγκρότημα που γύρισε video clip για το τραγούδι «Ο χορός της Αφροδίτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη. Ακόμη ήταν υπεύθυνος παραγωγής στις συναυλίες των Ian Gillan, Rory Gallagher, Wishbone Ash, Eric Clapton, UFO, ενώ με τον Νίκο Σαχπασίδη της Half Note Productions. Ο Τζώνυ Βαβούρα έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και συμμετείχε και σε τηλεοπτικά σήριαλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments