Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Θετικοί 28 μετανάστες που διασώθηκαν

Ιταλία κορωνοϊός: Θετικοί 28 μετανάστες που διασώθηκαν
Ιταλία κορωνοϊός: Πρόκειται για μετανάστες που διασώθηκαν σε διεθνή χωρικά ύδατα από το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Sea Watch».

Δεκάδες διασωθέντες μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν σε διεθνή χωρικά ύδατα, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ανησυχία μετά τα νέα κρούσματα και αίτημα για επιπλέον υγειονομικά μέτρα

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 28 διασωθέντα άτομα από το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Sea Watch», ενώ τονίζεται πως έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα στο πλοίο «Moby Zazà», στο λιμάνι Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας.

Το συγκεκριμένο πλοίο επελέγη από την κυβέρνηση της Ρώμης ως λύση για να τίθενται σε «καραντίνα εκτός ξηράς», οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φθάνουν στη γειτονική χώρα. Ο περιφερειάρχης της Σικελίας, ο Νέλο Μουσουμέτσι, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ζητά τώρα την υιοθέτηση επιπλέον υγειονομικών μέτρων για την προστασία του συνόλου των πολιτών.

Σε καραντίνα 200 άτομα στο Βερολίνο

Οι 200 και πλέον ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε αυτό, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως προτάσσουν οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.

Πάνω από 475.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 475.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ένας αριθμός που διπλασιάστηκε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε στοιχεία από επίσημες πηγές έως το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου, στις 09:25 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, 477.117 θάνατοι (από τα 9.263.743 αναφερθέντα κρούσματα) έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη παραμένει η περιοχή με τους περισσότερους θανάτους (193.800 νεκρούς και 2.557.761 κρούσματα), αλλά η Λατινική Αμερική παραμένει η περιοχή όπου η επιδημία εξελίσσεται πιο γρήγορα, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ξεπερνά από χθες τους 100.000 θανάτους (100.378) και τα κρούσματα να φθάνουν τα 2.163.835.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments