Αθλητισμός

Arsenal: Κοντά στον Τόμας Παρτέι

Arsenal: Κοντά στον Τόμας Παρτέι
Arsenal: Το συμβόλαιο του 27χρονου Γκανέζου μέσου με τους «ροχιμπλάνκος» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, αλλά οι «κανονιέρηδες» θα πληρώσουν την ρήτρα του.

Ο Τόμας Παρτέι συμφώνησε με την Άρσεναλ για να μετακομίσει στο τέλος της σεζόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Λονδίνο και στην Premier League. Το συμβόλαιο του 27χρονου Γκανέζου μέσου με τους «ροχιμπλάνκος» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο περιλαμβάνει ρήτρα ύψους 50 εκατ. ευρώ, ποσό που συμφώνησαν να καταβάλουν οι «κανονιέρηδες».

Η Ατλέτικο πρότεινε επέκταση του συμβολαίου – με υψηλότερη ρήτρα – ωστόσο ο Παρτέι απάντησε αρνητικά. Όπως σχετικά αναφέρει η αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, «AS», η Άρσεναλ έχει αποφασίσει να πληρώσει τη ρήτρα και τις επόμενες ημέρες ο Παρτέι θα ταξιδέψει στην αγγλική πρωτεύουσα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Λίγα λόγια για τον Τόμας Παρτέι

Ο Τόμας Παρτέι γεννήθηκε στην Γκάνα το 1993 στην Κρόμο Οντουμάσε. Ο Τόμας βλέπει τον κόσμο από το 1.85μ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Οντομετάχ, ενώ από το 2012 ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα δύο πρώτα χρόνια αγωνίστηκε με την Ατλέτικο Β’, ενώ στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε Μαγιόρκα και Αλμέρια για να «ψηθεί». Στη συνέχεια επέστρεψε στην πρώτη ομάδα των «ροχιμπλάνκος» όπου και καθιερώθηκε χάρη στο δυναμικό παιχνίδι του, την αστείρευτη αντοχή του, αλλά και τον συνεργάσιμο χαρακτήρα του που τον κάνει έναν εξαιρετικό συμπαίχτη.

Ντεμπούτο με την Εθνική Γκάνας έκανε το 2016, όταν αντικατέστησε σε ένα παιχνίδι με τον Μαυρίκιο τον Φρανκ Ατσεαμπόνγκ. Με την Εθνική ομάδα της χώρας του έχει φτάσει τις 26 συμμετοχές και τα 9 γκολ, ενώ είναι ένας από τους αρχηγούς της ομάδας, δείγμα της εξέλιξής του, αλλά και των ηγετικών χαρακτηριστικών που έχει.

Φέτος, στην περίεργη λόγω κορωνοϊού σεζόν, έχει 28 συμμετοχές και 2 γκολ για την Ατλέτικο, αφού τα τελευταία χρόνια έχει βάλει και το σκοράρισμα στο παιχνίδι του. Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο Transfermarkt, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είναι αυτή την στιγμή 40 εκατομμύρια. Με την Ατλέτικο (αλλά και τις Μαγιόρκα και Αλμέρια) σε όλες τις διοργανώσεις έχει αγωνιστεί συνολικά σε 281 ματς, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 14 ασίστ.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο Παρτέι έχει ψηφιστεί ως Παίκτης της Χρονιάς για τη χώρα της Αφρικής το 2018 και το 2019. Ο Τόμας βλέπει τον κόσμο από το 1.85μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments