Ελλάδα

Αστυνομικός καταδίκη: Φυλάκιση δύο ετών για παράσυρση 10χρονης με μοτοσικλέτα

Αστυνομικός καταδίκη: Φυλάκιση δύο ετών για παράσυρση 10χρονης με μοτοσικλέτα
Αστυνομικός καταδίκη: Ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, από αμέλεια, μίας 10χρονης. Ο αστυνομικός είχε παρασύρει και σκοτώσει το κορίτσι με την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα.

Σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη καθώς κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός δεκάχρονου κοριτσιού. Ο αστυνομικός είχε παρασύρει το άτυχο κορίτσι με την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα. Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 9:30 το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου του 2018, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στο ύψος του τερματικού σταθμού ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ.

Το κορίτσι, συνοδευόταν τότε από τη μεγαλύτερη αδελφή της, ενώ επιχείρησε να διασχίσει πεζή το οδόστρωμα με σκοπό να φτάσει στον τερματικό σταθμό, απ’ όπου θα έπαιρνε το αστικό λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος κυκλοφορίας της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, όταν παρασύρθηκε από τον δικυκλιστή αστυνομικό της ομάδα «Ζ» (ο οποίος βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για τον αστυνομικό της ομάδας «Ζ»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το κατηγορητήριο για την συγκεκριμένη τραγική περίπτωση, καθώς αναφέρει ότι ο αστυνομικός δεν οδηγούσε με την απαραίτητη προσοχή την μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που διέθετε, ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να διευκρινίσει με ποια ταχύτητα εκινείτο όταν χτύπησε το κοριτσάκι που τελικά κατέληξε.

Πιο συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αποδίδει στον αστυνομικό ότι «δεν οδηγούσε με σύνεση και τεταμένη την προσοχή, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί του δρόμου και επί του οχήματός του εποπτεία», ενώ, επιπλέον, «δεν είχε αναμμένο το φως πορείας» και «δεν επιχείρησε εγκαίρως και αποτελεσματικά τροχοπέδηση ή αποφευκτικό ελιγμό».

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν μπόρεσε να διευκρινίσει την ταχύτητα με την οποία κινούταν, υποστηρίζοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την ανήλικη. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης -ενώπιον του οποίου δικάστηκε- τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερο έντιμου βίου. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, τα πολιτικά δικαστήρια όπου προσέφυγε η οικογένεια της ανήλικης, καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, αποφάσισαν -σε πρώτο βαθμό- ότι οι δύο αδελφές έχουν μεγαλύτερο βαθμό υπαιτιότητας. Η έφεση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments