Ελλάδα

Pride: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα το 4ο αυτοοργανωμένο pride

Pride: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα το 4ο αυτοοργανωμένο pride
Pride: Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη η αυτοοργανωμένη γιορτή περηφάνιας. Με χρώματα και συνθήματα ενάντια στον σεξισμό και στον ρατσισμό εκατοντάδες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.

Με χρώμα γέμισαν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα διοργανώθηκε για τέταρτη φορά το αυτοοργανωμένο Pride. Μπορεί η μεγάλη διοργάνωση του Pride να αναβλήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέτος λόγω κορωνοϊού, ωστόσο εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας διαδηλώνοντας υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς.

Εκτός από τη διαδήλωση υπήρξαν και μουσικοχορευτικά δρώμενα, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων όπου οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες. Πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων body painting, ομιλίες και χορευτικά show, ενώ πολλοί κρατούσαν πολύχρωμες σημαίες.

Με κεντρικό σύνθημα «Φύλο, Φυλή, Ζωή παγιδευμένη, η κανονικότητα με αίμα είναι βαμμένη», οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ενάντια στις ρατσιστικές συμπεριφορές που δέχονται, στέλνοντας καθολικό μήνυμα κατά των ανισοτήτων.

«Η κατάσταση που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και το να κατεβούμε στο δρόμο είναι αναγκαιότητα»

Οι συμμετέχοντες σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι «ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, είμαστε εδώ για να δείχνουμε αλληλεγγύη και φροντίδα το ένα στο άλλο. Η κατάσταση που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και το να κατεβούμε στο δρόμο είναι αναγκαιότητα». Σύμφωνα με το voria.gr, έγραψαν και σχετικά γκραφίτι σε τοίχους.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν μια στάση στην οδό Τσιμισκή στο ύψους του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ καθώς και έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου, φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Διεκδικώντας τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το άγαλμα Βενιζέλου και συνέχισαν την πορεία τους στην οδό Εγνατία, με επόμενη στάση της Αγίας Σοφίας, όπου και τράβηξαν την προσοχή των περαστικών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης διακόπηκε χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η κίνηση στους δρόμους της πόλης δεν ήταν αυξημένη. Οι συμμετέχοντες στην πορεία κινήθηκαν στη συνέχεια προς το ΑΠΘ, στον εξωτερικό χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου διοργανώνεται συζήτηση.

Οι διοργανωτές του 4ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride, ανέφεραν σε ανακοίνωση, ότι λόγω της πανδημίας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μόνο η πορεία και μία εκδήλωση μετά από αυτήν, και κάλεσαν όσους πήραν μέρος στις δράσεις να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν μάσκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments