Πολιτική

Βορίδης: Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά στους Έλληνες αγρότες

Βορίδης: Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά στους Έλληνες αγρότες
Βορίδης: «Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά τους Έλληνες αγρότες κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», είναι το μήνυμα του υπουργού.

Για την αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2019 μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά τους Έλληνες αγρότες κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν». Αυτό επεσήμανε ο κος Βορίδης. Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι «έτσι πέρα από τις στοχευμένες ενέργειες ενίσχυσής τους για να αντιπαρέλθουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας προχωρά και στην αναστολή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος από μέρους τους».

«Κάθε ευρώ που κερδίζουν οι αγρότες μας είναι προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης της πατρίδας μας»

Και συμπλήρωσε πως «κάθε ευρώ που κερδίζουν οι αγρότες μας είναι προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης της πατρίδας μας». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

Τι δηλώνει ο Μάκης Βορίδης για το «παρακράτος»;

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις με αφορμή το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του Νίκου Παππά με το Σάμπυ Μιωνή καταδεικνύει πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία θεσμική εκτροπή, με την προηγούμενη κυβέρνηση να έχει εγκαθιδρύσει ένα παρακράτος με στόχο την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο CNN Greece o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Κατά τη γνώμη μου τα πράγματα χειροτερεύουν από τις εξηγήσεις που δίνονται και ο κ. Παππάς πέφτει σε αντιφάσεις και καταλαμβάνεται ψευδόμενος», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης και αναρωτιέται ποιον θέλει να καλύψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τίποτα. Τα ζητήματα κατατίθενται από τα πρόσωπα στην Επιτροπή και το ζήτημα του ηχητικού που συνδέει τον κ. Παπαγγελόπουλο με τον κ. Παππά το κατέθεσε ο κ. Μιωνής», επεσήμανε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει και δε μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτά που καταθέτουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments