Διεθνή

Φωτιά Γιούτα: Φλόγες περικύκλωσαν κατοικημένες περιοχές [vid]

Φωτιά Γιούτα: Φλόγες περικύκλωσαν κατοικημένες περιοχές [vid]
Φωτιά Γιούτα: Μεγάλη πυρκαγιά από πυροτεχνήματα ξέσπασε στη δυτική πολιτεία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί.

Φωτιά από πυροτεχνήματα ξέσπασε πριν από αρκετές ώρες στη Γιούτα των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τους κατοίκους σπιτιών και πολυκατοικιών να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, απειλήθηκαν δεκάδες σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ ο απολογισμός κάνει λόγο και για πολλές υλικές ζημιές λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε από τα πυροτεχνήματα.

Άμεση η αντίδραση της Πυροσβεστικής

Μπορεί οι πυροσβέστες και γενικότερα, οι Αρχές να αντέδρασαν γρήγορα καταφέροντας να τη θέσουν υπό έλεγχο αλλά οι κάτοικοι της περιοχής φοβήθηκαν ενώ ήταν αναγκαία η εκκένωση οικισμών. Μάλιστα, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube δείχνει πόσο κοντά- σχεδόν σε απόσταση «ανάσας»- ήταν οι φλόγες από ένα σπίτι.

Ένας ύποπτος προσήχθη αλλά φαίνεται να συνεργάζεται με τις Αρχές

Από την άλλη, πληροφορίες σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, κάνουν λόγο για έναν ύποπτο ο οποίος φαίνεται να προσήχθη αλλά τονίζεται πως συνεργάζεται με τις Αρχές, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία της Πυροσβεστικής. Η κακή και γρήγορη εξάπλωση ενισχύθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Τελικά η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο

Το ευτυχές είναι πως τελικά η πυρκαγιά, που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (28 Ιουνίου), τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από αρκετές ώρες, μολονότι οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν σε όσους εκκένωσαν τα σπίτια τους να επιστρέψουν. Να αναφερθεί πως δεκάδες σπίτια κινδύνεψαν από τις φλόγες, αν και δεν αναφέρθηκαν θύματα, αλλά μόνο μικρές ζημιές και διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Βέβαια, οι φωτιές που ξεσπούν, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Και να θυμίσουμε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε για ακόμη μία φορά τον Νοέμβριο του 2019, να στερήσει από την Καλιφόρνια την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μετά τις επικρίσεις που εξέφρασε ο κυβερνήτης της πολιτείας για την περιβαλλοντική του πολιτική στο Twitter.

Και θυμίζουμε πως πολλές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περίπου 400.000 στρέμματα στην Καλιφόρνια, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη εναντίον της πυρκαγιάς, το φθινόπωρο του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments