Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 0-2

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 0-2
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: «Φωτιά» στα play off έβαλε η ΑΕΚ αφού νίκησε με 2-0 μέσα στην Τούμπα τους γηπεδούχους και πλέον οι δύο ομάδες έχουν από 59 βαθμούς.

Στους 59 βαθμούς ισοβαθμούν πλέον ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά τη νίκη της Ένωσης μέσα στην Τούμπα με 2-0 χάρη σε γκολ των Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Μάρκο Λιβάγια για την 5η αγωνιστική των play off της Super League 1. Θυμίζουμε ότι η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται πάνω από τον ΠΑΟΚ στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τις εξής επιλογές από τον Αμπέλ Φερέιρα: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Καντουρί, Τζόλης, Στοχ, Σβιντέρσκι. Ο Μάσιμο Καρέρα διάλεξε τους εξής 11: Mπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς, Αλμπάνης, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Στο 7′ απείλησε η ΑΕΚ. Ο Κρίστιτσιτς πήρε την μπάλα λίγο μπροστά από τη μεσαία γραμμή, έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Στο 14′ απευθείας φάουλ από τον Λιβάγια, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και βγήκε κόρνερ. Στο 30′ απείλησε εκ νέου η ΑΕΚ μετά από την εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια. Ο Μάνταλος δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή να νικήσει τον Πασχαλάκη.

Στο 32′ ο Λόπες εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα έσκασε, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε και μπλόκαρε. Στο 41′ κοντά στο γκολ έφτασε η ΑΕΚ. Ο Λιβάγια εκτέλεσε με το δεξί από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στον Εσίτι, άλλαξε πορεία και ο Πασχαλάκης τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης η Ένωση πανηγύρισε το 0-1.

Στο 42′ εκτελείται το κόρνερ από δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι βγαίνει στα μαρκαρίσματα ανάμεσα στον Βαρέλα και τον Μάτος. Ο Πασχαλάκης έκανε κάκιστη έξοδο. Πήγε να βγει, αλλά τελικά δεν βγήκε. Ο Ουκρανός με το κεφάλι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κι ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στο 52′ του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπίσεσβαρ έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, δεν απείλησε, όμως, ιδιαίτερα τον Μπάρκα. Ωραίος ήταν ο συνδυασμός του Γιαννούλη με τον Σβιντέρσκι μέχρι να φθάσει η μπάλα στον Μπίσεσβαρ. Από το 57′ ο Φερέιρα αποφάσισε να παίξει με τριάδα στην άμυνα. Ίνγκασον – Βαρέλα – Μιχαηλίδης. Ο Ροντρίγκο δεξιός full back, ο Γιαννούλης αριστερός για να απειλήσει και από τα πλάγια και να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 60′ είχαμε ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Δεν απομάκρυνε σωστά η άμυνα της ΑΕΚ, ο Μπίσεσβαρ έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω. Σε καλή θέση ήταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καλή εκτέλεση. Στο 67′ ο Ροντρίγκο βγήκε από δεξιά, έβγαλε την μπάλα παράλληλα. Αυτή πέρασε μπροστά από το πόδι του Σβάρνα, ο Άκπομ δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι του.

Στο 72′ ο Έλντερ Λόπες σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ. Στο 76′ ο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Πασχαλάκης εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 80′ δίνεται πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ μετά από τον έλεγχο του VAR. Ο Μιχαηλίδης πάτησε τελικά όπως φάνηκε τον Βέρντε εντός περιοχής.

Ο Λιβάγια ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα στο 81′ και η Ένωση διεύρυνε το προβάδισμά της.

Η φάση με το πέναλτι

Στο 89′ ο Ελ Καντουρί βγήκε από αριστερά, γύρισε την μπαλα, ο Λάμπρου έκανε το σουτ, ο Λόπες πάνω στη γραμμή απομάκρυνε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments