Ελλάδα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Μέχρι τις 31 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής προτάσεων για δράσεις

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Μέχρι τις 31 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής προτάσεων για δράσεις
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 31 Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προτάσεων για δράσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων για δράσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτέ οι γραμμές έχουν υποβληθεί περισσότερες από 700 προτάσεις από όλη τη χώρα, με ποικίλο περιεχόμενο και θεματική. Προτάσεις υπέβαλαν δήμοι, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρίες αλλά και ιδιώτες, ανταποκρινόμενοι με εντυπωσιακό τρόπο στην πρόσκληση της Επιτροπής, προκειμένου η Κοινωνία να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος των δράσεων που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης.

Ήδη εξετάζεται η δυνατότητα υλοποίησης των δράσεων που έχουν επιλεγεί μετά την αξιολόγηση της Ολομέλειας.

Η υποβολή προτάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση apply.greece2021.gr δεν θα είναι δυνατή μετά τις 31 Ιουλίου 2020, προκειμένου να υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας των δράσεων που θα επιλεγούν προς υλοποίηση από εδώ και πέρα. Όσοι οργανισμοί αλλά και ιδιώτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σκοπεύουν να καταθέσουν την πρότασή τους, παρακαλούνται να το κάνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής, εντός του επόμενου μήνα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα υπάρξει δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων μέσω εντύπου, κυρίως για λόγους καταγραφής τους. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές δεν είναι βέβαιο ότι θα καταστεί δυνατόν να αξιολογηθούν.

Λίγα λόγια για τις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»:

  • Η 1η δράση αφορά «Διαδρομές της Επανάστασης». Στο πλαίσιο της 200 νέα παιδιά ακολουθούν διαδρομές σε όλη την Ευρώπη με θεματικές που ανασυνθέτουν την Επανάσταση αλλά και ταυτόχρονα, συνδέονται με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις της εποχής.
  • «Οι Εφημερίδες της Ελληνικής Επανάστασης (1821-1832)» είναι η 2η δράση. Στόχος της είναι να αποδελτιωθούν για πρώτη φορά όλες οι ελληνικές εφημερίδες εκείνης της περιόδου καθώς και αναφορές για την Επανάσταση στα μεγάλα έντυπα του εξωτερικού.
  • Η 3η δράση είναι «Οι Έλληνες Έμποροι & η Επανάσταση του 1821». Μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζει τη δραστηριότητα των Ελλήνων Εμπόρων εκείνης της εποχής, το ρόλο τους στην προετοιμασία της Επανάστασης & τη συμβολή τους στη δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους.

Σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, είναι να οργανώσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να επανασυστήσει την Ελλάδα, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι και σήμερα, στην πορεία αυτών των 200 χρόνων. Θα προβάλει τα επιτεύγματά της, που δεν είναι λίγα, θα αναδείξει τις δυνατότητές της, θα θυμίσοει τη στενή της σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες που καθόρισαν τη σύγχρονη εποχή, αλλά και θα σταθεί σε αδυναμίες και λάθη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments