Ελλάδα

Ξάνθη: Σε καραντίνα για άλλες εφτά μέρες – Αυστηρά τα μέτρα με εντολή Χαρδαλιά

Ξάνθη: Σε καραντίνα για άλλες εφτά μέρες – Αυστηρά τα μέτρα με εντολή Χαρδαλιά
Ξάνθη: Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες, από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της 10-07-2020.

Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα σε 4 δήμους της Ξάνθης με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, στην προσπάθεια να περιοριστεί ο κορονοϊός. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, ισχύουν τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα:

  • Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.
  • Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων. Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες, από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της 10-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Ειδικότερα, στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύουν τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
  • Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
  • Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Ανησυχία ειδικών για Θεσπρωτία-Ροδόπη – Μας ανησυχούν οι κλειστές δομές

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η περιοχή θα συνεχίσει να καταγράφει κρούσματα, αλλά όσο περνούν οι μέρες τόσο θα μειώνεται ο ρυθμός. Ωστόσο εκτός από τα φαινόμενα συνωστισμού που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, σύμφωνα με τον κ. Γώγο  ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο είναι οι κλειστές δομές.

«Όλα τα  περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας»  δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως τα  κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν. Ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύρια κρούσματα και πως χώρες που είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα όπως η Γερμανία τονίζοντας την  σοβαρότητα του προβλήματος. Ο  κ. Γώγος εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως και το να κοιτάμε μόνο τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας που παραμένουν καλά ακόμα και να καθησυχαζόμαστε με βάση αυτό δεν είναι σωστό γιατί είμαστε ένα κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments