Διεθνή

Τουρισμός καλοκαίρι 2020: Αυτοί είναι οι πιο ασφαλείς προορισμοί σύμφωνα με τη Deutsche Bank

Τουρισμός καλοκαίρι 2020: Αυτοί είναι οι πιο ασφαλείς προορισμοί σύμφωνα με τη Deutsche Bank
Τουρισμός καλοκαίρι 2020: Η Deutsche Bank δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, με βάση μερικούς δείκτες ασφαλείας.

Η Deutsche Bank κατέταξε και συστήνει στους Γερμανούς τουρίστες τις κορυφαίες επιλογές για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, με βάση δείκτες ασφαλείας.

Λαμβάνοντας λοιπόν, υπόψη τις επίσημες συστάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ, τα αυστηρά μέτρα των κυβερνήσεων, τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, καθώς και το «άνοιγμα» των οικονομιών, η γερμανική τράπεζα δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ αναφορικά με τους προορισμούς εκτός Ευρώπης, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία είναι στις πρώτες θέσεις.

Οι Γερμανοί φαίνεται πως θα επιλέξουν κυρίως το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης

Οι προορισμοί στη Γερμανία και στις γειτονικές χώρες, που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, φαίνεται ότι θα επωφεληθούν, σύμφωνα με ό,τι συμπεραίνει η γερμανική τράπεζα. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκοί προορισμοί διακοπών που συνήθως προσεγγίζονται με αεροπλάνο θα σημειώσουν μείωση στον αριθμό των Γερμανών τουριστών. Όπως είναι αναμενόμενο, η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει τα σχέδια διακοπών για το καλοκαίρι του 2020 και η Deutsche Bank εκτιμάει ότι το συνολικό ποσό που θα ξοδέψουν οι Γερμανοί στο εξωτερικό είναι πιθανό να μειωθεί έως και 20%.

Όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, σε παγκόσμια κλίμακα, έχουμε πλέον περάσει τα 10 εκατομμύρια κρούσματα και τους 500 χιλιάδες θανάτους. Η έκταση του αντίκτυπου του ιού σε σχέση με τη διαδικασία μετάδοσής του, είναι διαφορετική μεταξύ των χωρών. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το flash, κατάφεραν να μειώσουν το ποσοστό μετάδοσης με βιώσιμο τρόπο και κατά συνέπεια κατάφεραν να συγκρατήσουν το πρώτο κύμα, χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Οι ασφαλείς προορισμοί τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης

Από την άλλη, συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλό ρυθμό νέων κρουσμάτων καθημερινώς και συνεχίζουν να περνούν το πρώτο κύμα ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Ινδία, Ρωσία και Αφρική) ενώ χώρες όπως Ιράν, Ισραήλ και Βουλγαρία βιώνουν ήδη ένα δεύτερο κύμα με αύξηση των νέων κρουσμάτων αφού είχαν μειώσει τα καθημερινά ποσοστά μόλυνσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε πως το Συμβούλιο της ΕΕ έχει επισήμως προτείνει την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις εξής 15 χώρες από την 1η Ιουλίου: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Κίνα. Εάν λοιπόν κάποιος θελήσει να ταξιδέψει εκτός Ευρώπης το καλοκαίρι, τότε με βάση και το σκορ των χωρών στον δείκτη αυστηρότητας, η Deutsche Bank προτείνει τις Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και Φινλανδία.

Πάντως, με βάση τον δείκτη κρουσμάτων, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ισπανία αποτελούν τους top προορισμούς μιας και σε αυτές τις χώρες έχουν καταγραφεί σχεδόν μηδενικές περιπτώσεις νέων κρουσμάτων σε διάστημα επτά ημερών. Όσο για την Ελλάδα με βάση αυτόν τον δείκτη, είμαστε αρκετά μακριά από την κορυφή, λόγω της καταγραφής νέων κρουσμάτων καθημερινά, αν και σύμφωνα με τον δείκτη καταγεγραμμένων θανάτων ημερησίως, η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments