Οικονομία

Τουρισμός Ελλάδα: Αισιοδοξία για το υπόλοιπο της σεζόν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε Μακεδονία – Θράκη

Τουρισμός Ελλάδα: Αισιοδοξία για το υπόλοιπο της σεζόν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε Μακεδονία – Θράκη
Τουρισμός Ελλάδα: «Η αγορά άρχισε να κινείται» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την κατάσταση.

Το άνοιγμα του τουρισμού έχει φέρει αισιοδοξία και στους τουριστικούς πράκτορες που ήταν απελπισμένοι σε σχέση με την κατάσταση που επέφερε η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού. Η έλευση τουριστών έχει αρχίσει να αλλάζει το κλίμα.

Ο Βύρων Θεολόγης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η αγορά άρχισε να κινείται και η ελπίδα γεννιέται ξανά, με τα αεροπλάνα να πετάνε στους αιθέρες και να ανοίγουν εκ νέου τα σύνορα στην Ευρώπη». Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι οι συνάδελφοί του περιμένουν και ελπίζουν «σύντομα να “ανοίξουν” οι ΗΠΑ, η Σκανδιναβία και φυσικά η Μεγάλη Βρετανία που είναι σημαντικές αγορές».

Όταν ρωτήθηκε για τις πληρότητες της τάξεως του 25% που σημειώνονται σε Χαλκιδική και Πιερία είπε ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό νούμερο, δεδομένης της κατάστασης, το οποίο ωστόσο σύντομα θα αλλάξει: «Θα δούμε το δεύτερο 15μερο του Ιουλίου το νούμερο αυτό να γίνεται 50% και τον Αύγουστο ίσως και 75%, διότι οι πρώτοι τουρίστες που θα έρθουν θα μεταφέρουν ως πρεσβευτές του προορισμού τις καλές εικόνες που θα δουν στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Θεολόγης.

Αναφερόμενος στον οδικό τουρισμό, ο κ. Θεολόγης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί με ακόμη περισσότερο προσωπικό ο σταθμός του Προμαχώνα, προκειμένου να μειωθούν οι ουρές οχημάτων που σχηματίζονται, οι οποίες λειτουργούν αποτρεπτικά. Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε ως «μελανό σημείο» την εξαίρεση των τουριστικών πρακτόρων από τη διαδικασία του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», δεδομένης της δοκιμασίας που περνάνε οι επαγγελματίες.

Την ανησυχία του για τη βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Σύψας

Από την άλλη, την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ παρομοίασε την κατάσταση στην Ξάνθη με «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και «δεν μπορούμε να σβήσουμε». Όμως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι μόλις τα 7 από τα 28 κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, είναι εισαγόμενα.

Παρά το «καμπανάκι» για τη βόρεια Ελλάδα, πάντως, η κατάσταση για τα κρούσματα από τον τουρισμό φαίνεται να είναι ελεγχόμενη κάτι για το οποίο βοηθούν και τα πολλά τεστ, όπως είπε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments