Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές»

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές»
Γιάννης Πλακιωτάκης: Στο λιμάνι της Πάτρας βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την ευκαιρία να επισκεφθεί το λιμάνι της Πάτρας είχε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Στις δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψης, ο υπουργός τόνισε πως οι επιβάτες πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και υπογράμμισε πως οι αρχές κάνουν όλα όσα πρέπει ώστε το ταξίδι των πολιτών να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος υλοποιούν το πλάνο ενισχυμένων ελέγχων, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τους τελευταίους δύσκολους μήνες, η συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην προστασία της δημόσιας υγείας υπήρξε καθοριστική. Πολύ περισσότερο, όταν την ίδια στιγμή προστατεύει με αποφασιστικό τρόπο τα θαλάσσια σύνορα μας. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την τόσο σημαντική προσφορά τους, να καλέσω τους επιβάτες να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας και να διαβεβαιώσω όλους όσους επιθυμούν να έρθουν με πλοίο στη χώρα μας ή να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στα νησιά μας ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε το ταξίδι τους να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια”.

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στο λιμάνι της Πάτρας:

Έφθασαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της πόλης, οι πρώτοι τουρίστες, έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες που ήταν κλειστό για τους επιβάτες, λόγω της πανδημίας. Το πρώτο πλοίο από την Ιταλία, κατέπλευσε περίπου στη 1:00 μετά το μεσημέρι και έπειτα από περίπου μία ώρα έδεσαν δύο ακόμη πλοία από την γειτονική χώρα, μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες που επέλεξαν τη Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Επίσης, με τα τρία πλοία έφθασαν στην Πάτρα και Έλληνες, οι οποίοι δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να ταξιδέψουν.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως άνοιξε και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ιταλία – Ηγουμενίτσα, όπου τηρούνται επίσης αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον έλεγχο μετάδοσης του κορωνοϊού. Τόσο στις προβλήτες του λιμανιού, όσο και στις πύλες εξόδου υπήρχαν κλιμάκια του Λιμενικού και του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και ήλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών αυτοκινήτων και φορτηγών, καθώς και των επιβατών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Στην συνέχεια, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχωρούσε σε δεκάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο. Μετά τους ελέγχους οι ταξιδιώτες μπορούσαν να φύγουν για τον προορισμό των διακοπών τους, ενώ το Λιμενικό είχε λάβει μέτρα στον χερσαίο χώρο της λιμενικής ζώνης, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού αρκετά ήταν και τα φορτηγά που έφθασαν στην Πάτρα με τα πλοία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments