Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – 57.683 νέοι ασθενείς σε ένα 24ωρο

ΗΠΑ κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – 57.683 νέοι ασθενείς σε ένα 24ωρο
ΗΠΑ κορωνοϊός: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα στον πλανήτη από την πανδημία, έχοντας καταγράψει σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα.

Στη δίνη του φονικού ιού βρίσκεται η Αμερική η οποία σημειώνει μέχρι και σήμερα χιλιάδες νέους ασθενείς αλλά και θανάτους, σημειώνοντας νέα θλιβερά ρεκόρ. Για το λόγο αυτό αρκετοί ήταν οι κυβερνήτες που ανέστειλαν τα σχέδιά τους για το άνοιγμα των οικονομιών τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τουλάχιστον 57.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνεχίζονται να αυξάνονται τόσο οι ασθενείς, όσο και οι νεκροί στη χώρα, η οποία καταμετρά συνολικά σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα.

Στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ υπάρχει ξέσπασμα του ιού, γεγονός που «θέτει όλη τη χώρα σε κίνδυνο», δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

Περισσότερα από 11 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Όπως δείχνουν και άλλες μετρήσεις, ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει πολλές χώρες και να οδηγεί στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια σήμερα την ώρα που σε διάστημα 7 μηνών η επιδημία έχει σκοτώσει πάνω από 500.000 ανθρώπους.

Η Λατινική Αμερική, όπου η Βραζιλία καταμετρά 1,5 εκατομμύρια κρούσματα, αντιπροσωπεύει το 23% του συνόλου παγκοσμίως των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με την Covid-19. Η Ινδία έχει αναδειχθεί σε νέο επίκεντρο στην Ασία, με 625.000 κρούσματα.

Η Ασία και η Μέση Ανατολή αποτελούν περίπου το 12% και 9% αντίστοιχα των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία. Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στις 10 Ιανουαρίου, στην Γουχάν της Κίνας, προτού οι μολύνσεις εκτοξευθούν στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ και αργότερα στη Ρωσία. Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να προσπαθούν να διαχειριστούν τα πάνω από 10.000 κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments