Ελλάδα

Σύνορα Σερβία: Κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας για τη γειτονική χώρα

Σύνορα Σερβία: Κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας για τη γειτονική χώρα
Σύνορα Σερβία: Από τις 6:00 το πρωί τα σύνορα της χώρας μας έκλεισαν για τους Σέρβους εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Βελιγράδι.

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, από τις 6:00 το πρωί, η εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Σέρβων πολιτών της Σερβίας. Ο λόγος είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε στη γειτονική χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη:

«Η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 6:00 π.μ. και μέχρι τις 15 Ιουλίου, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

Σύμφωνα λοιπόν, με την κ. Πελώνη η απαγόρευση θα  έχει ισχύ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες. Μάλιστα, σημείωσε πως ενημερώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορά της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάτσιτς. Ακόμη, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους συμπατριώτες του που σκόπευαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας να μην ξεκινήσουν το ταξίδι τους για να μην ταλαιπωρηθούν.

Την ίδια ώρα, και ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού της Σερβίας, Ράσιμ Λιάγιτς, παραδέχθηκε ότι στη χώρα του υπάρχει πρόβλημα, καθώς, όπως ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν1, η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και λόγω του ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βελιγράδι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετρώντας πάνω από 300 νεκρούς εξαιτίας του φονικού ιού. Τέλος, στη σερβική πρωτεύουσα έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους και άνω των 100 σε κλειστούς. Το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών και των κέντρων διασκέδασης ισχύει μέχρι τις 11:00 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments