Ελλάδα

Σύνορα Σερβία: Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα – Επετράπη η είσοδος στους εγκλωβισμένους

Σύνορα Σερβία: Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα – Επετράπη η είσοδος στους εγκλωβισμένους
Σύνορα Σερβία: Επετράπη προσωρινά η είσοδος στην Ελλάδα σε εγκλωβισμένους Σέρβους οδηγούς προκειμένου να αποσυμφορηθεί το τελωνείο. Κλειστά τα σύνορα με την Βαλκανική χώρα από τις 6:00 το πρωί.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί στον Προμαχώνα καθώς χιλιάδες Σέρβοι ταξιδιώτες έσπευσαν στα σύνορα για να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα. Οι περιορισμοί δεν έχουν αρθεί αλλά επετράπη η είσοδος για να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πολίτες άλλων χωρών που έχουν εγκλωβιστεί μαζί με τους Σέρβους που βρίσκονται εκεί.

Επετράπη η είσοδος μόνο σε εγκλωβισμένους Σέρβους οδηγούς:

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, επετράπη η κατ’ εξαίρεση είσοδος στην Ελλάδα σε εγκλωβισμένους Σέρβους οδηγούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αυτό δεν σημαίνει πως αίρεται η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των συνόρων με τη συγκεκριμένη χώρα. Στόχος των Αρχών είναι να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πολίτες άλλων χωρών που έχουν εγκλωβιστεί μαζί με τους Σέρβους στον Προμαχώνα. Σημειώνεται, ότι μετά το προσωρινό άνοιγμα των συνόρων δημιουργήθηκε μικρή ένταση από τους εγκλωβισμένους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν για αρκετές ώρες  περιμένοντας στο σημείο.

Κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας για τη Σερβία από σήμερα:

Υπενθυμίζεται, πως ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, από τις 6:00 το πρωί, η εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Σέρβων πολιτών της Σερβίας. Ο λόγος είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε στη γειτονική χώρα τα τελευταία 24ωρα. Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη:

«Η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 6:00 π.μ. και μέχρι τις 15 Ιουλίου, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

Σύμφωνα λοιπόν, με την κ. Πελώνη η απαγόρευση θα έχει ισχύ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες. Μάλιστα, σημείωσε πως ενημερώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι το Βελιγράδι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετρώντας πάνω από 300 νεκρούς εξαιτίας του φονικού ιού. Τέλος, στη σερβική πρωτεύουσα έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους και άνω των 100 σε κλειστούς. Το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών και των κέντρων διασκέδασης ισχύει μέχρι τις 11:00 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments