Τεχνολογία

Windows 10 αναβάθμιση: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται

Windows 10 αναβάθμιση: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται
Windows 10 αναβάθμιση: Γνωστές έγιναν οι αλλαγές που θα δουν οι χρήστες στην επόμενη αναβάθμιση των Windows 10.

Αποκαλύφθηκαν οι αλλαγές που θα δουν οι χρήστες των Windows 10 στην επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος. Οι αλλαγές είναι περισσότερο αισθητικές και αφορούν κυρίως το Start menu, το Alt-Tab και το taskbar.

Σημειώνεται, ότι όλες οι αλλαγές θα εμφανιστούν στην αναβάθμιση του φθινοπώρου που συνήθως γίνεται το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, έχοντας προϊδεάσει το προηγούμενο διάστημα μέσα από διαφημιστικό βίντεο αλλά και σε ομιλίες στελεχών στη Build 2020, η Microsoft έχει ήδη προχωρήσει στην κυκλοφορία της νέας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 η οποία περιέχει ένα διαφορετικό Start Menu. Στόχος της εταιρείας είναι η στιλιστική απλοποίηση του μενού έναρξης μειώνοντας σημαντικά τα πολλά και διαφορετικά χρώματα που περιλαμβάνονται στο background των διαφόρων Live tiles που το αποτελούν.

Όπως αναφέρει η Microsoft σε blog post της, “τα Live tiles θα διακρίνονται για ένα κοινό background το οποίο σε μεγάλο μέρος του θα είναι διαφανές προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να εντοπίζει πιο εύκολα τις εφαρμογές ή τα παιχνίδια που έχει τοποθετήσει εκεί, ειδικά όταν αυτά χρησιμοποιούν παρόμοιο χρώμα”. Σημειώνεται, ότι το ίδιο θα ισχύσει τόσο για το light όσο και για το dark theme, αλλά και για όποιο custom χρώμα επιλέξει ο χρήστης.

Η επόμενη αλλαγή αφορά τον Edge browser και τη δυνατότητα να φαίνονται όλα τα tabs που είναι ανοιχτά, κατά το πάτημα του συνδυασμού πλήκτρων Alt+Tab, όπου παραδοσιακά εμφανίζονται όλες οι ανοιχτές εφαρμογές. Μέχρι σήμερα στο σημείο αυτό εμφανίζονταν το τελευταίο ενεργό παράθυρο του εκάστοτε browser που τρέχει ο χρήστης. Η σχετική δυνατότητα θα είναι δυνατό να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση αν και οι δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, θα είναι αυτές στις οποίες η Microsoft θα στηριχτεί προκειμένου να αποφασίσει αν η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού.

Τέλος, η taskbar φέρνει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης στα γούστα του χρήστη, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο Android τηλέφωνο ή τον Xbox Live λογαριασμό του. Έτσι αν ο χρήστης έχει συνδέσει το smartphone του με τον υπολογιστή μέσω του YourPhone app, τότε το εικονίδιο της εφαρμογής θα εμφανιστεί αυτόματα στη taskbar όπως και αυτό του Xbox αν είναι συνδρομητής στη συγκεκριμένη συνδρομητική υπηρεσία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments