Οικονομία

Γιάννης Βρούτσης ΕΡΓΑΝΗ: Το θετικό ισοζύγιο για τον Ιούνιο δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο

Γιάννης Βρούτσης ΕΡΓΑΝΗ: Το θετικό ισοζύγιο για τον Ιούνιο δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο
Γιάννης Βρούτσης ΕΡΓΑΝΗ: Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το θετικό ισοζύγιο στην ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Ιούνιο δείχνει ότι η χώρα είναι σε καλό δρόμο.

«Το θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για τον μήνα Ιούνιο του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με +37.568 θέσεις εργασίας δείχνει ότι οι πολιτικές μας είναι στον σωστό δρόμο, αλλά χρειάζονται πολλές και συνεχείς προσπάθειες ακόμα», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

«Από την αρχή της πανδημίας, επιδιώξαμε ως κορυφαία προτεραιότητα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, θέτοντας στο επίκεντρο των πολιτικών μας τον ίδιο τον εργαζόμενο», σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι, από τις εκθέσεις της «ΕΡΓΑΝΗ», ειδικά για τους μήνες της κρίσης, μέχρι τώρα διαφαίνεται ότι «καταφέραμε να συγκρατήσουμε την αγορά εργασίας, αποφεύγοντας ένα ισχυρό κύμα απολύσεων και διατηρώντας τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

“Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων”

Δυστυχώς, οι αναμενόμενες θέσεις εργασίας στον τουρισμό, που διαχρονικά ανοίγουν αυτήν την περίοδο, δεν δημιουργήθηκαν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της κρίσης της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν μένουμε αδρανείς και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», επισημαίνει. «Έτσι, λοιπόν, και τα νέα συμπληρωματικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, πριν από λίγες ημέρες, εκεί αποσκοπούν: Στην ταυτόχρονη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Η ενίσχυση του μηχανισμού επιστρεπτέας προκαταβολής, η επέκταση της κάλυψης του 60% των εργοδοτικών εισφορών στον μη δεδουλευμένο χρόνο του εργαζομένου για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, η ανάληψη εκ μέρους της πολιτείας των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών στις τουριστικές επιχειρήσεις για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η περαιτέρω επέκταση αναστολών συμβάσεων εργαζομένων, είναι μέτρα που θα ενισχύσουν με αποτελεσματικό τρόπο την εθνική προσπάθεια για στήριξη της αγοράς εργασίας και το επόμενο δύσκολο διάστημα», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Νέα πληρωμή σε 7.835 δικαιούχους

Σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 7.835 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 6.268.000 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 7.835.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση πήρε αυτό το μέτρο εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Ακόμα και μετά το τέλος του Lockdown τα μαγαζιά δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν με όλους το προσωπικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να παραμείνουν σε αναστολή. Παράλληλα στο πρόγραμμα μπήκε και άλλοι κλάδοι στην πορεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments