Ελλάδα

Πλοίο Ηρακλής: Εντάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό μετά από δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

Πλοίο Ηρακλής: Εντάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό μετά από δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
Πλοίο Ηρακλής: Εντάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό και αποτελεί δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη. Η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του στο πολεμικό ναυτικό έγινε παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, πρόεδρος του ιδρύματος Αικαρερίνης Λασκαρίδη, δώρισε στο πολεμικό ναυτικό το πλοίο «Ηρακλής». Πριν από έναν χρόνο, ο κ. Λασκαρίδης είχε δωρίσει στο ΠΝ το πρώτο ομοίου τύπου πλοίο, «Άτλας 1». Την χειρονομία του αυτή επιβράβευσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του πλοίου στο πολεμικό ναυτικό

«Μακάρι το παράδειγμα αυτό να βρει κι άλλους μιμητές, η πατρίδα το έχει ανάγκη», είπε η κ. Σακελλαροπούλου

Η κ. Σακελλαροπούλου έγραψε στο ημερολόγιο του πλοίου: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραβρέθηκα σήμερα στην τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο πλοίο γενικής υποστήριξης “Ηρακλής”. Το σκάφος αυτό αποτελεί ευγενική δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη, Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, και εντάσσεται στο Πολεμικό μας Ναυτικό σε περίοδο υψηλών προκλήσεων, όπου η ενίσχυση του στόλου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μακάρι το παράδειγμα αυτό να βρει κι άλλους μιμητές, η πατρίδα το έχει ανάγκη. Με τη βεβαιότητα ότι το νέο πλοίο θα συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας και της ειρήνης στην περιοχή, εύχομαι να είναι καλοτάξιδο, με τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη του».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την κυριαρχία στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή και αποτελεί φόβητρο επίδοξων αντιπάλων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επέδωσε τη διαμνημόνευση «Αστέρας Αξίας και Τιμής» στον κ. Λασκαρίδη, στον οποίο απένειμε τον βαθμό του υποναυάρχου επί τιμή, για τη διαρκή συνεισφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε, έπειτα από πρόταση του και απόφαση του ΣΑΓΕ.

Λασκαρίδης: «Θα κριθούμε εάν καταφέρουμε να προασπίσουμε τα εθνικά δίκαια»

Από την πλευρά του, ο κ. Λασκαρίδης, παραλαμβάνοντας τις νέες τιμητικές διακρίσεις, τόνισε ότι πρέπει να επιστρέφεις την τιμή που σου αποδίδει η Πολιτεία, η πατρίδα. Παράλληλα, επισήμανε ότι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις παραμέλησαν σε επικίνδυνο βαθμό το Πολεμικό Ναυτικό, αποδίδοντας την παραμέληση αυτή στην υποχρηματοδότηση του Στόλου και στη μεγάλη γραφειοκρατία. Ο κ. Λασκαρίδης ζήτησε να υπάρξει άμεσα ανάταξη του Στόλου το ταχύτερο δυνατόν. «Δεν θα κριθούμε από επιτυχίες στην οικονομία στο μέτωπο του κορωνοϊού. Θα κριθούμε εάν καταφέρουμε να προασπίσουμε τα εθνικά δίκαια» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments