Lifestyle

Δόμνα Κουντούρη: Μίλησε για τη διπολική διαταραχή στην Ελεωνόρα Μελέτη

Δόμνα Κουντούρη: Μίλησε για τη διπολική διαταραχή στην Ελεωνόρα Μελέτη
Δόμνα Κουντούρη: Η τραγουδίστρια από το Fame Story μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη για τη διπολική διαταραχή, από την οποία πάσχει. Εξομολογήθηκε πως αισθάνεται ένας άνθρωπος που υποφέρει από αυτήν την ασθένεια

Η Δόμνα Κουντούρη, η τραγουδίστρια που έγινε γνωστή μέσα από το «Fame Story» το μουσικό ριάλιτι του ANT1, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για τη ζωή της όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνέντευξή της έχει η αποκάλυψή της ότι πάσχει από διπολική διαταραχή. Η τραγουδίστρια μίλησε για το πως αισθάνονται οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτήν την ασθένεια.

Η Δόμνα Κουντούρη συνεχίζει να ασχολείται με τη μουσική, καθώς εργάζεται ως μουσικός δρόμου, και με τη συνέντευξή της βοήθησε να προσεγγίσουμε όσο είναι δυνατόν τι αισθάνεται ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου.

Τι εξομολογήθηκε

«Ήμουν και είμαι πολύ επιλεκτική στους ανθρώπους που έχω κοντά μου. Αυτοί που ήταν πολύ κοντά μου, έμειναν κοντά μου και με βοήθησαν και με στήριξαν. Μετά την περιπέτεια μου, δεν με φοβίζουν τα ψυχικά νοσήματα» είπε η τραγουδίστρια για να συνεχίσει: «Πάσχω από διπολική διαταραχή, αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν να κάνουν τη σωστή διάγνωση».

Ήμουν ένας άνθρωπος σε υπομανιακή κατάσταση. Ήμουν στην τσίτα, θύμωνα, με ενοχλούσαν πολλά, δεν μπορούσα να ελέγξω την κυκλοθυμία μου. Το είδα ξεκάθαρα ότι κάτι έτρεχε. Υπήρχαν μεταπτώσεις. Ή θα ήμουν πολύ χαρούμενη και θα ήθελα να τα κάνω όλα, ή θα ήμουν στο κρεβάτι να μην κουνιέμαι. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάτι έχω, μέχρι που είχα κάποια τρανταχτά γεγονότα. Ήταν συνδυασμός πραγμάτων. Δεν ξεφεύγεις τόσο εύκολα. Η σεροτονίνη στους ανθρώπους με διπολική διαταραχή είναι απορρυθμισμένη. Οπότε κάτι πρέπει να πάρεις».

«Στα επεισόδια μανίας χάνεις τα λογικά σου. Οι περισσότεροι που έχουν διπολική διαταραχή και χάνουν τα λογικά τους, θα στο πω λαϊκιστή, “την ακούνε” με τον Θεό. Νομίζουν ότι τους μιλάνε κάποια ύψιστα όντα. Χάνεις τα λογικά σου. Αυτό είναι στη φάση της μανίας. Η άλλη φάση είναι η κλινική κατάθλιψη. Δηλαδή δεν μπορείς ούτε να σηκωθείς για να περπατήσεις.

Εκείνη την περίοδο ένας κοντινός μου άνθρωπος διαγνώστηκε με το ίδιο πρόβλημα. Είχα λοιπόν κάποιον να ανταλλάσσω απόψεις και να με καταλαβαίνει. Όταν εγώ ήμουν στη μανία μου άκουγα φωνές, είχα αυτό το σύμπτωμα. Έχεις παραισθήσεις.

Εγώ είμαι πολύ καλά τώρα και παίρνω ένα χάπι την ημέρα. Δεν είναι τίποτα να ξυπνήσεις το πρωί και να πάρεις ένα χάπι. Απλά το κακό με τους διπολικούς είναι πως όταν νιώσουν καλά σταματάνε να παίρνουν τα χάπια. Μετά ιδρυματοποιούνται πάλι και γίνεται αυτός ο κύκλος», εξομολογήθηκε η Δόμνα Κουντούρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments