Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός καλεί τους πάντες να μην χαλαρώσουν τα μέτρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός καλεί τους πάντες να μην χαλαρώσουν τα μέτρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ένα μήνυμά του στο Twitter, ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής. Βέβαια, πολλοί σχολιάζουν ότι δεν κρατήθηκαν ιδιαίτερα μέτρα στα εγκαίνια των τριών σταθμών του μετρό.

Σε νέα παρέμβαση μέσω του Twitter προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής, με αφορμή τα φαινόμενα χαλάρωσης που είναι ορατά σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρατηρήθηκε συνωστισμός σε μαζικές συγκεντρώσεις όπως πανηγύρια και εορταστικές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικές ήταν επίσης οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την Αλίαρτο Βοιωτίας, και μάλιστα παρουσία βουλευτών, όπου τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρήθηκαν με τους ειδικούς να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και απαγόρευσης ανάλογων εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσω Twitter υπενθύμισε ότι «έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας».

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter: «Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό. Όμως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας».

Πολλοί είναι βέβαια εκείνοι που στο διαδίκτυο από χθες και τα εγκαίνια του σταθμού στη Νίκαια, όπου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζουν ότι ούτε εκεί κρατήθηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες. Θυμηθείτε τις φωτογραφίες από τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Νίκαια, λόγω των εγκαινίων των σταθμών που τέθηκαν από σήμερα σε λειτουργία.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αφού η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει έναν χρόνο στην κυβέρνηση.

«Ανασχηματισμός θα γίνει αλλά θα το μάθετε από μένα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στον φονικό ιό: «Η δυσκολότερη απόφαση ήταν να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο. Ήταν δύσκολο ότι έπρεπε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και γνώριζα ότι θα οδηγούσα την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Η χώρα είναι πιο ισχυρή παρά την βαθιά ύφεση».

Για τις εκλογές, επανέλαβε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Για την οικονομία είπε ότι πάει καλά και παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη όπως με τους διοικητές των νοσοκομείων. Ακόμη σημείωσε πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments