Πολιτική

Γεννηματά: Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού

Γεννηματά: Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού
Γεννηματά: «Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους».

Αφού μίλησαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον λόγο πήρε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Σκληρή ήταν η απάντηση της στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής που ψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. Η πρόεδρος του Κινήματος εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου πολιτικού χώρου, κάτι που όπως είπε είναι μεγάλη ντροπή. «Το Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη την οποία πολέμησε ο κ. Τσίπρας λυσσαλέα».

«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα»

Αυτά δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά όταν ανέβηκε στο Βήμα της Βουλής και τόνισε το εξής: «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας».

Και σημείωσε: «Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους. Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος», υπογράμμισε. Και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατέληξε στο εξής: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

Απόψε η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση με τις ομιλίες και των πολιτικών αρχηγών του νομοσχεδίου για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία απόψε. Συνολικά έχουν ζητήσει το λόγο 124 βουλευτές, ενώ έχουν ήδη ανέβει στο βήμα οι επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται με τις ομιλίες και άλλων αρχηγών κομμάτων, ενόψει και των ονομαστικών ψηφοφοριών που έχουν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επί της αρχής, επί των άρθρων που αφορούν στις συναθροίσεις και επί του άρθρου για τη «σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments