Τεχνολογία

Android 10: Μεγάλος ο ρυθμός εγκατάστασης της πιο πρόσφατης έκδοσης του λογισμικού

Android 10: Μεγάλος ο ρυθμός εγκατάστασης της πιο πρόσφατης έκδοσης του λογισμικού
Android 10: Φαίνεται να έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό υιοθέτησης από κάθε άλλη έκδοση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός εγκατάστασης του Android 10 είναι πολύ μεγάλος, ενώ αναφέρεται πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο ρυθμό υιοθέτησης από κάθε άλλη έκδοση.

Ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, το Android 9 παραμένει η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη έκδοση, με την κατάσταση στον κόσμο της Apple να είναι διαφορετική, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 90% των χρηστών έχει εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.

Σταθερή η κυριαρχία του Android 9

Σύμφωνα με πληροφορίες από το techblog, τα στοιχεία της Google από τον περασμένο Μάιο δείχνουν ότι υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες Android στον κόσμο, με το Android 10 να κατέχει μερίδιο της τάξης του 16%. Το Android 10 εγκαθίσταται με γοργό ρυθμό, σύμφωνα με την εταιρεία, με 100 εκατομμύρια συσκευές να αποκτούν τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος 5 μόλις μήνες από την παρουσίαση της. Ο ρυθμός αυτός είναι κατά 28% πιο γρήγορος από εκείνο με τον οποίο οι χρήστες επέλεγαν την αναβάθμιση σε Android 9 Pie.

Επίσης, είναι άξιο αναφοράς πως τα στοιχεία μαρτυρούν μία σταθερή κυριαρχία του Android 9 στις συσκευές με το mobile λειτουργικό της Google, το οποίο κατέχει μερίδιο 22%. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μετάβαση όλων στην πιο πρόσφατη έκδοση δεν είναι απλή υπόθεση, αφού σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η αγορά νέας συσκευής προκειμένου να υποστηριχθεί.

Πάντως, το Project Treble του Android Oreo και το Project Mainline του Android 10, βοήθησε τους κατασκευαστές να προσφέρουν ταχύτερα τα νέα updates, αν και η Google δεν αποκαλύπτει ποιο είναι το ποσοστό των Android συσκευών που τρέχουν Android 10, ενώ τα νούμερα ωχριούν μπροστά στην Apple η οποία αναφέρει πως το 81% όλων των iPhone διαθέτει iOS 13.

Το Android αλλάζει

Σύμφωνα με πληροφορίες από το techblog, οι κατασκευαστές έχουν μια κακή συνήθεια να σκοτώνουν εφαρμογές στο background σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί RAM ή να σώσουν την μπαταρία. Αλλά μια τέτοια πρακτική είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, αν αυτές οι εφαρμογές παρέχουν σημαντικές λειτουργίες στους χρήστες.

Κατά τη διάρκεια ενός Reddit AMA, η ομάδα του Android αποκάλυψε ότι στην επόμενη έκδοση θα αρχίσει η προβολή ειδοποιήσεων όταν το λειτουργικό σβήνει μια εφαρμογή, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι τι θέλουν να γίνει. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο είναι παρόμοιο με εκείνο των permissions στο Android 10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments