Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Αγιά Σοφιά: “Δεν θα υπολογίσουμε τις αντιδράσεις

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Αγιά Σοφιά: “Δεν θα υπολογίσουμε τις αντιδράσεις
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε την προκλητική του στάση τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις για την μετατροπή ενός μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί.

Τις τελευταίες ώρες η Αγιά Σοφιά έχει βρεθεί στο επίκεντρο όλου του κόσμου. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει αυτό το μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί παίρνει σάρκα και οστά. Η απόφαση του Τουρκικού ΣτΕ έδωσε το ελεύθερο στον Τούρκο Πρόεδρο να προχωρήσει σε μια κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Εκτός από την Ελλάδα και άλλες χώρες και επίσημοι φορείς έχουν τοποθετηθεί εκφράζοντας την αντίθεση τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύσσωμος ο Ευρωπαϊκός Τύπος έχει κατακρίνει την απόφαση της Τουρκίας τονίζοντας ότι δεν μπορεί μια χώρα να μην υπακούει ποτέ. Την ίδια στιγμή τα φιλοκυβερνητικά Μέσα στην Τουρκία παρουσιάζουν τον λαό της χώρας να τάσσεται υπέρ της απόφασης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι από τη στιγμή που ο λαός είναι μαζί του δεν έχει δικαίωμα κανένας να του απαγορεύσει να ολοκληρώσει τα σχέδια του.

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος βρέθηκε στα εγκαίνια της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας στην επαρχία Μπίτλις. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και Αγιά Σοφιά και επέλεξε να πει και πάλι τα ίδια προκλητικά λόγια που αναπαράγει τελευταία. Συγκεκριμένα τόνισε ότι από τη στιγμή που ο λαός είναι μαζί του τότε έχει το δίκιο με το μέρος του. Παράλληλα είπε ότι έκανε το σωστό όπως αντίστοιχα έγινε στη Συρία και τη Λιβύη.

Το σημαντικότερο κομμάτι της ομιλίας του ήταν όταν ανέφερε ότι δεν θα δώσει σημασία σε αυτούς που αντιδρούν και θα προχωρήσει τα σχέδια του παρά την διεθνή κατακραυγή. «Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι το αποτέλεσμα της δίκαιης αποφασιστικότητάς μας. Λάβαμε αυτήν την απόφαση κοιτάζοντας τι θέλει το έθνος μας. Όπως κάναμε και στη Συρία, όπως κάναμε και στη Λιβύη και αλλού θα συνεχίσουμε το δίκαιο δρόμο μας για την οικοδόμηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ στην Τουρκία έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε για την εικαστική μετατροπή της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα, αναφέρουν ότι θα τοποθετηθούν ειδικά χαλιά για να κρύψουν τις αγιογραφίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments